ВМРО: Няма нужда от втора джамия в София и турско радио в Кърджали

5108
ВМРО: Няма нужда от втора джамия в София и турско радио в Кърджали

ВМРО разпространи декларация срещу подготвяната втора джамия в София и поисканото от Сезгин Мюмюн радио на турски език в Кърджали.

В квартал „Малинова долина” в столицата предстои изграждане на затворен ислямски комплекс с джамия за 1500 души. В същото време печалноизвестният Сезгин Мюмюн поиска радио на турски език в Кърджалийския регион.

Искат радио на турски в Кърджали

Неправителствената организация „Федерация Справедливост България” иска да пусне радио на турски език в Кърджалийско.Председ...

В декларацията на ВМРО се припомня, че само за няколко седмици ставаме свидетели на множество искания в една посока: втора джамия в София, повече часове в училищата на турски език, предизборна агитация на турски език, радио на турски език и т.н.

„Това са само част от примерите, доказващи за неспиращата турска пропаганда на територията на България в последните седмици”, пише в декларацията на ВМРО.

Текстът завършва с предупреждение: „Етническата и религиозна толерантност има граници. Когато представителите на една малка група се опитват да диктуват норми, чужди за обществото, опасността от разединяване по признак етнос, култура и религия става реална. Този процес ще доведе до противоположното на толерантността.”

Общинският съветник на ВМРО в столицата Ангел Джамбазки многократно предупреждава, че исканията на главното мюфтийство ескалират. Само преди седмици от мюфтийството се позоваха дори на предполагаеми щети от земетресението, за да поставят отново исканията си за втора джамия.

Джамбазки няколкократно се опитва да насочи общественото внимание към продължаващите нарушения със звука от джамията. При внасянето на поредния доклад преди седмици той определи поведението на мюфтийството като провокация към обществения ред и посочи, че в общината са получени десетки сигнали и оплаквания от недоволни граждани.

ВМРО излиза на протестен марш срещу безнаказаната етническа престъпност

На 8 юли (неделя) ВМРО организира протестен националистически марш срещу безнаказаната етническа престъпност в България, предаде КРОСС....

Преди две години пък след действията на заместник-председателя на ВМРО Костадин Костадинов Комисията за регулиране на съобщенията започна действия за ограничаване на заглушаването на българските честоти от страна на турски радиостанции.

Още преди години ВМРО заяви категоричната си позиция, че новините на езици, различни от официалния, са изцяло недопустими, а съществуващите трябва да отпаднат изобщо.

Пълен текст на декларацията:

Не можем да допуснем Турция да възпитава България

Втора джамия в София, новини на турски, предизборна агитация на турски език, училищни часове на турски език, радио на турски език в Кърджали. Това са само част от примерите, доказващи за неспиращата турска пропаганда на територията на България в последните седмици.

Кредиторите овладяха ситуацията в ОЦК Кърджали

Кризата в Кърджали се размина и техниците в ОЦК, които заплашиха, че довечера ще оставят без поддръжка захранването на завода, ако не ...

ВМРО не може да приеме, че удовлетворяването на такива искания е признак за демокрация. Това е криво разбрана толерантност. В Конституцията на страната ни ясно е посочено коя е официалната религия и официалния език на територията на България. Това предполага, че всеки български гражданин трябва да може да разбира и използва българския език. Неоспорим факт е също, че официалната религия трябва да бъде уважавана, дори да не се изповядва от всички граждани.

Разрешението за строеж на втора джамия, прикрита зад фасада на т.нар. мюсюлмански учебен център, е недопустимо потъпкване на правата на българските християни и принуда да приемат разпростиращото се влияние на чужда култура и религия.

Налагането на чужда идеология, религия и култура не може да постигне нищо различно от разединение на обществото, изостряне на отношенията между гражданите.

Ставаме свидетели на едно явно окупиране на цели градове и села в България. Доказателство за това е искането за създаване на турско радио в Кърджали.

Активността на турски правителствени и неправителствени организации показва, че българското правителство и българските граждани имат от какво да се притесняват. Всеки трябва да се запита защо Турция иска да разшири влиянието си върху българското общество. И защо българското правителство дава разрешението си.

Банка намери инвеститор за ОЦК-Кърджали

Банката, най-голям кредитор на ОЦК- Кърджали, намери нов инвеститор за предприятието, съобщи Би Ти Ви. Не става въпрос за полската ком...

ВМРО припомня на институциите, че когато се вземат решения, свързани с националната сигурност, трябва внимателно да се разчетат подбудите за такива искания. Също така трябва да се допитат до българските граждани за тяхната позиция.

Етническата и религиозна толерантност има граници. Когато представителите на едно малцинство се опитват да диктуват норми, чужди за обществото, опасността от разединяване по признак етнос, култура и религия става реална.

Този процес ще доведе до противоположното на толерантността.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com