Водата в "Дружба" 1 замърсена, да не се пие

10166
Водата в "Дружба" 1 замърсена, да не се пие

Строително-ремонтни работи за промяна на схемата на водоснабдяване в района на ж.к. „Дружба” 1 в късните следобедни и вечерни часове вчера стана причина за влошаване на физико-химичните показатели на питейната вода в квартала. Това съобщиха от пресцентъра на "Софийска вода".

След получени сигнали от клиенти, екипи на „Софийска вода” предприеха незабавно иззимане на проби от водата през нощта на 24 срещу 25 октомври 2012 г. Резултатите потвърждават, че мътността на питейната вода в ж.к. „Дружба” 1 е силно повишена, както и съдържанието на желязо.

ВАС: Софиянци, нямате право да обжалвате цената на водата

Върховният административен съд (ВАС) определи като недопустими жалби на представители на ВМРО срещу увеличението на цената на водата в ...

Днес през деня са взети повторни проби от водата във водопроводната мрежа. Очаква се резултатите за физикохимичните показатели да са готови до няколко часа. Микробиологичните изследвания на водата ще бъдат готови най-рано след два дни. По данни от екипите на място, към обяд на 25 октомври 2012 г. мътността на водата във водопроводната мрежа вече е незначителна, но е необходимо технологично време тя да се избистри и по пътя до домовете на клиентите.

„Софийска вода” ще информира своевременно своите клиенти за резултатите от новите проби. Докато не бъде потвърдено доброто качество на питейната вода в района, е препоръчително тя да не бъде използвана за питейни нужди. За битови нужди водата е добре да бъде преварена.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com