Започват преговорите за синята зона

5743
Започват преговорите за синята зона

Гражданско движение "ДНЕС" и Фейсбук групата "Не на данък паркинг за живущите в зоните с платено паркиране" започват преговори по изпълнение на исканията заради новите правила за паркиране в столицата с председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Протестите и подписката срещу новите правила за паркиране в София, както и внесените в Общината обединени искания на "ДНЕС" и Фейсбук групата допринесоха за признанието на Столична община, че има недообмислени текстове в новата наредба. Преди дни кметът Йорданка Фандъкова изрази готовността на СО за започване от понеделник на преговори за обсъждане спорните текстове от Наредбата.

На 4 юни "ДНЕС" стартира своята инициатива "Новите правила за паркиране в София – РЕКЕТ И БЕЗЗАКОНИЕ НАД ГРАЖДАНИТЕ", в същия ден бе внесен в Софийския административен съд и иск за отмяна на Наредбата за движението в Столична община.

Вечерта от 18:00 часа на площад "Славейков" участниците в преговорите в СО ще оповестят резултатите от стартиралия диалог в общината. Протестиращите ще се представляват от Анжелика Цокова, Иван Лечев, Гергана Владкова, Апрахам Бенлиян, Румен Недялков.

23 000 столичани се включиха до момента в инициираната от Гражданско движение "ДНЕС" подписка за отмяна на новите правила за т.нар. "Синя зона" в София, която стартира на 17 юли и ще продължи до края на август.

Редактор: Георги Иванов

Блокада срещу рекета на Общината

За втори пореден ден протестиращи против новите наредби за паркирането в столицата блокираха кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com