Започват серията протести срещу Синята зона

2865
Започват серията протести срещу Синята зона

Утре в 9.00 ч., пред сградата на Столична община членове и симпатизанти на ВМРО, както и недоволните и ощетени софиянци, ще проведат протестна акция, която ще съвпадне с редовната общинска сесия. 

Нужда от платено паркиране за живеещите в центъра на София няма. Има нужда от протестни акции, след като Столичният общински съвет въведе дискриминационни промени в Наредбата за паркиране. Това е официалната позиция на ВМРО по столичния проблем. Това ще бъде първият от серията протести, с които преди месец ВМРО се ангажира. От партията са взели решение да организират демонстрации пред сградата на Общината по време на редовните заседания. Заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки се закани, че протестите ще продължат до момента, в който бъдат отменени несправедливите, дискриминационни и немотивирани промени.

Тясната наредба за широката синя зона

Вече втори месец новина номер 1 за софиянци са новите правила за паркиране в синя зона и разделянето й на две. Всички разбраха за ценит...

През месец май Джамбазки в качеството си на общински съветник в Столичния общински съвет внесе доклад срещу увеличението и поиска отмяна на решението на СОС.  В началото на година, при първите обсъждания на темата, ВМРО оцени като ненавременно увеличението на цената, обхвата и работното време на режима за платено паркиране в столицата. Според Джамбазки Общината не трябва да третира по различен начин гражданите и да дава повече права на тези, които живеят в по-крайните квартали на София, увеличавайки задълженията на живеещите в централните части. Предложеното от управляващите увеличение на „Синята зона" няма разумни финансови разчети и обяснения. Единствената последица от това увеличение ще е събирането на повече средства в т.нар. „Център за градска мобилност", които отново ще бъдат налети в проблематичната част от градския транспорт - автотранспорта, посочиха тогава от ВМРО.

Редактор: Петър Проданов 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...