Заведенията обявиха бойкот на мерките: Държавата иска война - ще я водим!

6442
Заведенията обявиха бойкот на мерките: Държавата иска война - ще я водим!
Снимка: БГНЕС

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) се заканват, че спират да спазват ограничителните мерки, наложени заради пандемията от коронавирус. В съобщение до медиите те обещават, че ще протестират на работните си места. Сдружението и асоциацията искат оставката на главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Според ресторантьорите браншът им няма вина, че държавата не може да се справи с поредната ковид вълна и към този момент няма нито една работеща мярка, която да облагодетелства бизнеса.

"Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме - викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!", категорични са от бранша.

Припомняме, че вчера Кунчев обяви, че Столичната регионална здравна инспекция ще предложи ограничаване на 50% в капацитета на работа - както като площ, така и като брой служители, в някои обекти, сред които заведенията за хранене и развлечения. Освен това, работното им време вероятно ще бъде ограничено до 22.00 ч. и всички клиенти ще трябва да имат зелен сертификат.

Ето пълния текст на съобщението на СЗБ и БАЗ:

"Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, заявяваме категорично и безпрекословно:

НЯМА ДА СПАЗВАМЕ ПОВЕЧЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ОТ ТЕЗИ, НАЛОЖЕНИ КЪМ МОМЕНТА! ДИСКРИМИНАЦИОННИ ОГРАНИЧЕНИЯ БЕЗ НИКАКЪВ РЕАЛЕН ЗДРАВЕН ЕФЕКТ!

Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Covid-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан.

Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе „зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда.

Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх!

СЗБ и БАЗ: Гаврата продължава, започваме подготовка за масови протеси

"Гаврата с българския бизнес продължава, като този път започна от Смолян. Провеждахме срещи, писахме писма, гледахме интервюта, включит...

На всичкото от горе не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено.

И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното!

Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме - викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!

И още нещо:

Кунчев, оставка! Оставка на всеки, който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор. Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...