80 катастрофи са станали в София, хората не се съобразяват със снега

4140
80 катастрофи са станали в София, хората не се съобразяват със снега
Снимка: БГНЕС

Днес заваля снегът, хората продължават да карат с по-висока скорост и катастрофите се увеличиха тройно. Вече са около 80. Това каза комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР, предаде "Фокус".

Няма засилен трафик в столицата във връзка със снеговалежите, но броят на произшествията се увеличи, отбеляза още комисар Тенев.

Тежка катастрофа в София, има пострадали*

Тежка катастрофа между три автомобила е станала на бул. "Симеоновско шосе” в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР, пред...

"Гражданите карат невнимателно, не преценяват пътната обстановка след падналия сняг. Взривиха ни дежурната от сигнали за леки пътнотранспортни произшествия. Хората не взимат предвид, че пътят е хлъзгав, вали и карат по-бързо, което на места доведе до верижни катастрофи”, заяви Тенев.

"Екипите ни не могат да смогнат да обработват пътнотранспортните произшествия в последните три-четири часа”, добави Тенев. По думите му, вчера е имало около 30 леки пътнотранспортни произшествия.

Той призова водачите на леки автомобили да карат по-внимателно, да се съобразяват и да слагат своите предпазни колани, да бъдат внимателни, тъй като е възможно вследствие на понижаването на температурите да се образуват заледени участъци. „Водачите да държат автомобилите под контрол, защото 99 % от пътните произшествия са заради отвличане на вниманието”, подчерта Тенчо Тенев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София