X
 
 

Африканската чума вече е в Софийско

4402 1
Африканската чума вече е в Софийско
Снимка: Getty Images/Guliver
Африканската чума по свинете достигна и София въпреки строгите мерки, които твърди, че взима Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Положителна проба е била установена при диви свине край село Желява, което се намира на около 20 км от София. Това съобщиха от Софийската областна дирекцията на агенцията, предаде БГНЕС.

Огнището значи, че всички прасета, гледани домашно, на 20 километра от установеното огнище, трябва да бъдат убити. В тази зона попадат селата на североизток от столицата, както и град Елин Пелин. От местната власт приканват всички стопани, които до днес са заклали своите животни, да подадат информация до кметовете на населените места и до общината в Елин Пелин, за да се изготвят списъци, по които ще бъдат отпускани средства за обезпаразитяване на местата за отглеждане на животни.

Намериха останки от прасета и в напоителния канал край Тополчане

Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от недоволни от предприетите мерки от правителството за справяне с африканск...

Снощи БАБХ потвърди нови четири случаи на африканска чума при диви свине - в землището на село Бистренци, Русенско, на територията на община Девин, Смолянско, в силистренската община Дулово и в софийското село Желява.

Междувременно стана ясно и, че вече има огнище на африканска чума в Сърбия. Заради това Русия и Северна Македония забраняват вноса на сръбско свинско месо.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 9 декември
Дневен хороскоп за 9 декември

Овен Този понеделник не бъдете прекалено претенциозни към останалите. Сега може да изиграете картите си добре, но не очаквайте същото от останалите.  Телец Днес...

Последно в Актуално