Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бонев: ГЕРБ се държаха като диви талибани по време на преговорите

12 февруари 2024, 16:54 часа • 6579 прочитания

Аз сам наблюдавах как се държеше преговорният екип на ГЕРБ. От едни хора, държащи се като диви талибани, се промениха и дойдоха хора, които са малко по-разумни и можеше да се води поне разговор по същество. Това заяви лидерът на "Спаси София" Борис Бонев в интервю за Студио Actualno.

Той коментира последното заседание на Столичния общински съвет миналия четвъртък, на което от общо 14 комисии ПП-ДБ-СС  получиха само една.

По думите му Столичният общински съвет (СОС) е бил завладян от ГЕРБ и БСП, като вече има нова коалиция в СОС, която не е политическа, а финансово-икономическа. 

"Няма съмнение, че причината са финансово-икономически зависимости. Това се потвърждава от факта, че никой не искаше да се говори за политики, никой не искаше да има подписан документ с ясни ангажименти. Всички отказаха и говориха за джентълментски споразумения", допълни още лидерът на "Спаси София". Още: Борис Бонев обясни точно защо ПП-ДБ-СС напуснаха заседанието на СОС

"ГЕРБ, БСП, "Синя София", "Има такъв народ" и отцепниците от "Възраждане" - ето това е новата сглобка. Нямам никакво съмнение, че през следващите 4 години те ще си управляват свободно", допълни той.

Какво още каза Бонев за управлението на София - гледайте в пълното интервю, което ще бъде публикувано в 19:30 днес (12 февруари) на сайта ни Actualno.com.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес