Анди Мъри е съперникът на Джокович във финала на "Уимбълдън"

7074
Анди Мъри е съперникът на Джокович във финала на "Уимбълдън"

6:7 (2), 6:4, 6:4, 6:3 - британската надежда Анди Мъри стигна за втора поредна година до финала на „Уимбълдън” и запази живи надеждите на Великобритания да види шампион в домашния турнир за пръв път от 1936 година насам.

Първият сет приличаше поразително на третия сет между Новак Джокович и Хуан-Мартин Дел Потро, които изиграха своя мач от полуфиналите преди Мъри и Янович. В него всеки от сервиращите запази подаването си по шест пъти, като само Мъри имаше реален шанс за пробив, но чудовищният сервис на Янович не му позволи да превърне надеждата в реалност. Логично се стигна до тайбрек и в него фаворитът на домакините буквално се срина, допускайки изоставане с 0:4 точки и губейки с 2:7.

Джокович изтръгна победата срещу Дел Потро и е на финал на "Уимбълдън"

Новак Джокович изстрада класирането си на тазгодишния финал на „Уимбълдън”. В изключителна драма и в най-дългия полуфинал в...

Мъри обаче веднага вдигна оборотите, а Янович леко се отпусна и резултатът беше ранен пробив за шотландеца, който имаше шанс да поведе и с втори пробив след като стигна до 15:40, но полякът веднага отпусна ръката и вкара началния удар в действие, спасявайки кожата. Този момент можеше да коства много на Мъри, тъй като Янович имаше четири точки за връщане на пробива в следващите геймове на сета, включително 15:40, но Мъри винаги намираше отговор със сервис, а веднъж и със страхотна защита, довела до грешка на Янович от форхенд.

Третият сет вдигна адреналина на публиката на максимум – Янович се възползва от момента в края на втория сет и инициативата беше на негова страна, като полякът проби за пръв път Мъри – в четвъртия гейм на сета. Това стана след много глупаво решение на шотландеца, който реши да прави къса топка още от втори удар, а Янович я достигна и я върна с много хитър къс слайс, който остави Мъри на място. Полякът успя да затвърди пробива до 4:1 гейма, но след това публиката се включи активно в мача и Мъри буквално получи прилив на енергия – шотландецът гонеше всяка топка като за последно и стигна до 30:40 при 2:4, като Янович отново опита познатия си много скъсен слайс, но световният номер две внимаваше, спринтира и върна неспасяемо по правата. Това се оказа твърде много за Янович и Мъри не му даде повече и гейм до края на сета, като направи втори пробив в сервиса на поляка, който от пет опита вкара само един първи сервис.

Четвъртият сет започна след 20 минути пауза, необходима да се спусне покрива на централния корт, тъй като вече ставаше тъмно и трябваше да има изкуствена светлина. Това не разконцентрира Мъри и той проби в третия гейм на сета след като Янович вкара форхенда в мрежата. Това вече беше фактическият край и Мъри реализира още първия си мачбол, на сервис на Янович, като закова форхенд ретур уинър. Така в неделя, 7 юли, Анди Мъри излиза срещу Новак Джокович за голямата титла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com