Бразилия победи с 4:2 Италия в зрелищен мач

5887
Бразилия победи с 4:2 Италия в зрелищен мач

Отборът на Бразилия записа убедителна победа с 4:2 срещу Италия и избегна почти сигурен сблъсък на полуфинал със световния шампион Испания в турнира за Купата на Конфедерациите, предаде БГНЕС.

В Салвадор тимът на Луис Фелипе Сколари поведе с гол на Данте в последната минута от първото полувреме, след спасяване на Буфон при удар с глава от близка дистанция и добавка. Шест минути след почивката "скуадра адзура" възстанови равенството чрез Емануеле Джакерини - тогава Марио Балотели подаде с пета от въздуха към крилото, което само срещу Жулио Сезар го преодоля с удар по диагонала.

Съвсем скоро обаче, суперзвездата на селесао Неймар с чудесно изпълнение на пряк свободен удар отново даде преднина на петкратните световни шампиони. Остана съмнение обаче дали имаше фаул, защото Неймар изглежда заплете нарочно крака си при ситуацията в сблъсък с Кристиян Маджо След това ветеранът Фред се разписа на два пъти (66`, 89`), като при първия гол той се справи показано тяло в тяло с Джорджо Киелини, но вторият изглеждаше, че е от засада.

Бразилия и Италия се класираха за елиминациите на Купата на конфедерациите

И при старта на втория кръг в груповата фаза на турнира за Купата на конфедерациите фаворитите в група А Бразилия и Италия взеха своето...

Между двата гола на Фред италианците стигнаха до един спорен гол, дело на Киелини (71`). Преди ударът на централния бранител на италианците прозвуча сигнал на главния съдия за дузпа, но последният в крайна сметка зачете попадението, въпреки протестите на домакините.

В другия мач от група А Мексико победи Япония с 2:1. И двата гола за "ацтеките" наниза нападателят на "Манчестър Юнайте"д Хавиер Ернандес (54`, 66`), а Шинджи Окадзаки, футболист на "Щутгарт", вкара почетното попадение за азиатския тим. Бразилия с пълен актив от 9 точки финишира на върха в групата и в полуфиналите съперник на Селесао ще бъде втория тим от група В, в която са Япония, Уругвай, Нигерия и Таити. Италия вероятно ще спори с Испания в повторение на миналогодишния финал на Евро 2012, а за Мексико и Япония турнирът приключи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com