Ел Супер Класико на полуфинал за Купата на краля

7153

Отборът на "Барселона" успя да преодолее неприятния резултат от първия мач и да си осигури класиране на полуфинал в турнира за Купата на краля след като победи като гост "Малага" с резултат 4:2. По този начин Барса ще играе с "Реал Мадрид" в поредното издание на Ел Супер Класико, като първият мач е през следващата седмица - на 30 януари, и домакин е Белият балет, а реваншът ще се играе на 27 февруари.

Каталунците трябваше да победят на всяка цена след като в първия мач с "Малага" допуснаха равенство 2:2. И нещата тръгнаха отлично за тях - гол в осмата минута на Педро Родригес с глава, който се разписа благодарение на асистенция от страна на Дани Алвеш. Само четири минути по-късно обаче звездата на домакините Хоакин ги върна в мача с изравнителен гол. До края на полувремето ново попадение не падна, макар че положения не липсваха.

Пуйол остава в Барселона още три години

Капитанът на "Барселона" Карлес Пуйол подписа нов договор с каталунския клуб, който ще го остави в испанския клуб до 2016 година, преда...

В началото на второто полувреме "Барселона" отново излезе напред, като този път голмайстор стана Пике. Защитникът, който беше ощастливен с рожба от певицата Шакира, се разписа още в 49-тата минута. Домакините обаче отново намериха сили да изравнят - в 68-тата минута Роке Санта Крус вкара, а "Барселона" претендираха, че топката е трябвало да бъде извадена заради лежащия на земята Фабрегас, но решението на съдията беше, че халфът в синьо-червено не се нуждае от лекарска помощ.

В 76-тата минута обаче "Барселона" за трети път излезе напред, като този път Иниеста наниза попадение, а в 80-тата Лео Меси нанесе нокаутиращ удар в мача с четвърти гол, при това с... глава. Това вече беше твърде много за "Малага", които нямаха сили да търсят нов обрат и така победата отиде при каталунците.

Автор: Ивайло Петров

Барселона с първа загуба за сезона в Испания

Отборът на "Барселона" допусна първата си загуба през сезона в испанското първенство, при това след като водеше с 2:0 на "Реал Сосиедад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com