Йовчев се върна в България, моли се да издържи без контузия

6277
Йовчев се върна в България, моли се да издържи без контузия

Йордан Йовчев и Ралица Милева се прибраха късно снощи в България, след като завоюваха квоти за участие в турнира по спортна гимнастика на Олимпиадата в Лондон. Постижението на 38-годишния Йовчев е уникално. Той става първият състезател в историята на този спорт, който може да участва на шест последователни олимпийски игри. Скромният гимнастик заяви, че постижението му не е подвиг и добавя, че исдка да бъде здрав, за да участва в Лондон. Квотите в гимнастиката са поименни, предаде БЛИЦ.

“Подвиг правят тези, които спасяват човешки животи, а ние само се радваме, че си свършихме работата. Доста усилия хвърлихме в подготовката и на състезанията. Много съм радостен за Ралица, защото всеки е свиквал с името Йордан Йовчев, а сега ще се види, че не съм само аз. Тя направи страхотен скок в развитието си. Пожелавам си да съм здрав. Предвид възрастта ми тялото и мускулите ми са амортизирани. Не искам в амбициите си да дам всичко от себе си да се контузя, защото така ще загубим квотата. Ако се случи нещо с мен, на моето място ще замине участник от друга страната, който чака като първа резерва”, уточни легендарният ни състезател.

Той не иска да говори за медали, но се надява на силно представяне. “Ще направя всичко възможно за прилични съчетания и ако имаме късмет, ще се представя добре. Винаги съм се борил за финалите. 

Преценявам съвсем реално, че ми е много трудно за медал. Не съм се отказал, но не се заблуждавам, че ще отида и ще се реванширам за това което се случи преди 8 години. Надявам се не да се посрамим в Лондон, а да имаме успех”, добави председателят на родната федерация по спортна гимнастика. Както е известно, на Олимпиадата в Атина той беше ощетен от съдиите, които подариха златото на халки на представителя на домакините Димостенис Тамбакос.

За самата квалификация той разказа: “На прескок получих слаба оценка, защото направих елементарен скок, вече мога само това. Това което съм правил преди вече ми е много сложно. На другите уреди добре, че не паднах”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com