Кевин Дюрант извади Оклахома след страхотна драма с Мемфис

4631
Кевин Дюрант извади Оклахома след страхотна драма с Мемфис

Почивка няма - полуфиналите на пелйофите в двете конференции на НБА вече започнаха – при това със страшно интригуващи серии, а на Изток се получи и първия пробив.

Източна конференция

Чикаго Булс прояви героизъм и отстрани Бруклин Нетс

Великденските чудеса действително озаряват нуждаещите се. Тази максима се потвърди и в решителния седми мач от първия кръг на плейофите...


Вторият отбор от редовния сезон на Изток „Ню Йорк Никс” допусна домакинска загуба още в първия си мач от серията с „Индиана Пейсърс” 95:102.

„Индиана” изигра страхотен мач, като най-резултатен за гостите беше Дейвид Уест с 20 точки. Пол Джордж добави 19, Ди Джей Огъстин се разписа с 16, Джордж Хил и Рой Хибърт вкараха по 14, а Ланс Стивънсън се отчете с 11 точки и 13 борби. За „Ню Йорк” Кармело Антъни вкара най-много – 27 точки, 15 от които в последната четвърт, но от игра беше под 50% стрелба. Реймънд Фелтън записа 18 точки при успешни 8 от 12 опита от игра, а Джей Ар Смит вкара 17 точки, но само 4 от 15 успешни опита от игра.

Голямото превъзходство на гостите дойде от борбата под коша – 44 на 30 борби за „Индиана”. Освен това „пешеходците” изключиха рано от игра Антъни, който натрупа четири фаула до почивката и игра само четири минути в третата четвърт, която „Пейсърс” взеха с 29:19 точки.

„Индиана” води с 1:0 победи в серията.

Още четири отбора преодоляха ситото на първи кръг на плейофите в НБА

Нощта на елиминациите – в това се превърна за НБА изминалата нощ, след като цели четири отбора успяха да спечелят сериите си и да...

Западна конференция


В първия мач за вечерта „Оклахома Сити Тъндър” победи „Мемфис Гризлис” с 93:91 след страхотна драма в края.

„Гръмотевиците” изоставаха с 58:70 в третата четвърт, но тогава на сцената излезе Кевин Дюрант, който вкара 21 точки през второто полувреме и общо 35 на мача, като наниза шест от последните седем коша за „Оклахома” в мача. Всъщност 11 секунди преди края Дюрант овладя изпусната от „Мемфис” атака и с невероятна увереност повтори упражение, което направи в предишната атака – закова стрелба с отскок на две крачки извън трапеца, за да даде преднина от 1 точка на тима си. Последва нова грешка на „Мемфис” в атака – „гризлитата” не разиграха добре топката в последната си атака и Реджи Джаксън успя да пресече паса, като беше фаулиран. Джаксън вкара и двата фаула, но после, 2,9 секунди преди края, Джкасън направи фаул и по чудо той не беше при стрелба от тройката, тъй като играчът на „Мемфис” беше настъпил линията. Последваха два удара от фаул, първият вкаран, при втория нарочно ударен ринг, за да има борба и евентуално стрелба, но Дюрант стигна пръв до топката и я изби.

Освен 35-те си точки, Дюрант хвана и 15 борби. Златната резерва на тима Кевин Мартин добави 25 точки, а Реджи Джаксън вкара 12 точки. За „Гризлис” Марк Гасол и Зак Рандолф бяха най-ефективни с 20 и 18 точки съответно, както и с по 10 борби всеки.

Голдън Стейт стана третият отбор, преминал във втори кръг на плейофите

Емоциите на плейофите в НБА стигат връхна точка, след като през изминалата нощ още един отбор извоюва място във втори кръг на елиминаци...

„Оклахома” води с 1:0 победи в серията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com