Оклахома се наложи над Клипърс в шоу мач

4905

Най-добрият отбор в редовния сезон на НБА дотук „Оклахома Сити Тъндър” спечели със 109:97 гостуването си на взривоопасните „Лос Анджелис Клипърс”.

За победителите страховит мач изигра звездата им Кевин Дюрант, който наниза 32 точки. Нещо повече – Дюрант вкара 24 от точките си през второто полувреме. За „Клипърс” най-резултатен беше Блейк Грифин с 31 точки, като бялото тежко крило хвана и 11 борби.

Чикаго прати Лейкърс в пета глуха, Бруклин би Ню Йорк

В дербито на вечерта в Националната баскетболна асоциация (НБА) отборът на „Чикаго Булс” без проблем се справи с „Лос...

Решаваща за победата на „Оклахома” се оказа стрелбата от далечно разстояние – „Тъндър” вкараха 15 от 27 опита от тройката, което е рекорд за тях, откакто беше създаден отборът през 2008 година. Именно тази стрелба неутрализира вдъхновеното представяне на Блейк Грифин, който в един момент беше създал условия с потресаващите си забивки за вдъхновение на съотборниците си. Това стана в началото на четвъртата част, когато „Клипърс” свалиха разликата до 75:82, но точно тогава Дюрант наниза тройка и спря устрема им. Влияние оказа и липсата на контузения плеймейкър на "Клипърс" Крис Пол.

С победата „Оклахома” вече има баланс от 33 победи и 9 загуби, докато „Клипърс” са трети на Запад с 32 победи и 11 загуби.

Останалите резултати:

Бостън – Кливланд 90:95

Леброн смаза Кобе, а Маями би Лейкърс

Новият баскетболен крал развенча стария – така можем накратко да опишем топмача на вечерта в НБА между шампионите „Маями Хи...

Орландо – Детройт 90:105

Филаделфия – Милуоки 102:110

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com