Рома взе едни гърди аванс пред Интер за Купата на Италия

12064

В първи мач от полуфиналите на турнира за Купата на Италия отборът на "Рома" взе крехък аванс от 2:1 срещу "Интер" и по този начин всичко остана да се решава в реванша.

Рома и Интер не успяха да се победят

В супер дербито на 21-вия кръг на Серия А отборите на "Рома" и "Интер" завършиха по класически италиански начин - 1:1, като определено ...

Срещата започна във вихрено темпо, като и двата отбора не жалеха сили, което предвещаваше интересни моменти. Първият гол падна още в 13-тата минута, когато гръкът Иван Пирис центрира отдясно и младият Алесандро Флоренци наниза с глава топката в горния десен ъгъл на Ханданович за 1:0.

„Интер” веднага отвърна на предизвикателството и още преди да изтече 20-тата минута Фреди Гуарин натресе десния страничен стълб след фалцов удар с десния крак. В ответната атака легендата на „Рома” Франческо Тоти излезе сам срещу Ханданович, но се замота и топката му беше бутната от краката, като отиде право при Ерик Ламела, който стреля, но Андреа Ранокия изби от голлинията.

Натискът на „Рома” обаче ставаше все по-силен, а халфовете на „Интер” не можеха да задържат топката и да я изнесат по-напред.  Предвид това положение вторият гол за „Рома” не закъсня – вкара го Матия Дестро в 33-тата минута след нов хубав пробив на Иван Пирис, който матира защитата на нерадзурите.

Вторият гол сащиса „Интер” и минути по-късно вратарят им Ханданович за малко не си вкара автогол. В 40-тата минута обаче Фреди Гуарин се отскубна сам срещу Стекеленбург, но вратарят на „Рома” спаси силния му удар с много добра и премерена реакция.

Рома излъга Фиорентина

В изключително напечен мач от четвъртфиналите за Купата на Италия „Рома” успя да отстрани „Фиорентина” след про...

Това положение обаче показа, че „Интер” не се е предал и в 44-тата минута Родриго Паласио се разписа с много хубава пресечка на пас по въздуха на Камбиасо. Паласио вкара гол на „Рома” и в мача за първенство в неделя, 20 януари и отново в последната минута на първото полувреме.

Втората част започна с превъзходство на „Интер”, но чисти положения нямаше. „Рома” опитваше да контраатакува, но вълците също не правеха нещо особено в тези минути.

В 66-тата минута се стигна до страхотно положение за гостите. Тогава Пирис сбърка сериозно след атака на „Интер” по десния фланг и топката стигна до Паласио току пред малкото наказателно поле. Паласио стреля на два пъти, но защитници на „Рома” и в двата случая скачаха самоотвержено и блокираха ударите, които си бяха голови.

Петнадесет минути по-късно влезлият като резерва Рикардо Алварес навърза в наказателното поле Балцарети и Пирис, но със смел скок Бурдисо блокира удара му с гърба си. В крайна сметка това положение се оказа и последното по-опасно в мача, а "Рома" се поздрави с победата.

Реваншът между двата отбора в Милано е на 17 април, от 21:45 часа.

Интер се промъкна на полуфинал за Купата на Италия през иглени уши

Отборът на "Интер" за малко не изпусна питомното в четвърфинала за Купата на Италия с "Болоня", но в крайна сметка се пребори и хвана д...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com