Саманта Стоусър загуби по невероятен начин на Australian Open

9255
Саманта Стоусър загуби по невероятен начин на Australian Open

В професионалния спорт, а и не само, има един много популярен термин, който показва психическата неустойчивост на даден състезател, изправен пред победата и в крайна сметка губещ мача - наля гипса. Точно това се случи с голямата надежда на домакините при жените Саманта Стоусър, която намери начин да загуби от китайката Дзе Джън в мач от втория кръг на Australian Open.

Стоусър загуби първия сет с 4:6, но след бурна подкрепа от страна на публиката успя да изравни сетовете - 6:1 гейма във втория и да поведе с 5:2 в третата част, като имаше на своя страна аванс от два пробива. И в този момент спомените от неприятните предишни участия в Мелбърн нахлуха в главата на австралийката, а безпощадните бръмбари на съмнението загризаха безмилостно съзнанието ѝ. Два пъти поред Стоусър сервираше за мача и дори не достигна до мачбол - "чудо", което не може да бъде обяснено с друго, освен нерви, тъй като в женския тенис сервисът на Стоусър е голямо оръжие, а на всичкото отгоре срещу нея стоеше играч, който е висок 1.64 метра и по презумпция би трябвало трудно да връща страхотния кик сервис на Стоусър.

Без големи изненади на Australian Open след първи кръг

Без никакви изненади за топ фаворитите премина първият кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия. През днешния ден Роджър Ф...

В крайна сметка от 5:2 гейма Стоусър успя да загуби пет поредни гейма и приключи мача с двойна грешка на мачбол. Така китайката Дзе Джън напомни за добрите си години - тя има полуфинал на "Уимбълдън" през 2008 година.

Иначе досега във втори кръг особени изненади нямаше нито при мъжете, нито при жените. За отбелязване е, че номер 2 в света и в схемата Мария Шарапова спечели втори пореден мач с резултат 6:0, 6:0 - срещу Мисаки Дои и вече два мача поред няма дори изгубен гейм. Това е историческо постижение в турнирите от Големия шлем.

В мъжката част на схемата поставеният под номер 4 Давид Ферер изгуби първи сет в турнира, но надделя над Тим Смичек от САЩ с 3:1 сета (6:0, 7:5, 4:6, 6:3) и в трети кръг излиза срещу кипъреца Маркос Багдатис, който също взе победа днес с 3:1 сета (3:6, 6:3, 6:2, 6:2) - над Тацума Ито.

Автор: Ивайло Петров

Лейтън Хюит напусна Australian Open

В една от най-интересните срещи от първи кръг на Australian Open номер 9 в света Янко Типсаревич победи представителя на домакините и б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com