Юнайтед направи дубъл от победи над Ливърпул

8257
Юнайтед направи дубъл от победи над Ливърпул

В дербито на 21-вия кръг на Премиершип и дерби на целия английски футбол "Манчестър Юнайтед" успя да се наложи с 2:1 над големия си съперник "Ливърпул". Така червените дяволи увеличиха преднината си пред втория "Манчестър Сити" на 10 точки преди сблъсъка между "Сити" и "Арсенал" .

И двата отбора започнаха доста предпазливо срещата, като положения липсваха и пред двете врати. „Юнайтед” опитваха да се настанят в половината на „Ливърпул”, но гостите бяха излезли с петима души в халфовата линия и успешно оказваха съпротива, като не даваха на червените дяволи да се разгърнат.

Ливърпул готви отмъщение за Манчестър Юнайтед

След съботната загрявка дойде ред и на основното ястие за футболните лакомници – супер неделя с грандиозни сблъсъци в английското...

Мачът постепенно влизаше в едно русло на дебнене, когато голмайсторът на Премиершип Робин Ван Перси доказа защо сър Алекс го преследваше така упорито и го искаше в състава си. В 19-тата минута червените дяволи направиха страхотна атака през центъра с размяна на пасове между Дани Уелбек, Том Клевърли и Патрис Евра, като французинът веднага центрира от левия фланг по земя в наказателното поле, а там Ван Перси прояви хищнически инстинкт и с левия крак препарира Рейна – 1:0.

Този гол отключи агресията на „Юнайтед” и смути „Ливърпул”, като Ван Перси само след няколко минути открадна топката от Стивън Джерард и за малко не излезе сам срещу Пепе Рейна, но Джерард си поправи грешката с точен шпагат. Отново Ван Перси малко след тази ситуация беше добре изведен между Даниел Агер и Мартин Шкъртел, но холандецът не уцели добре топката от движение. Два добри шанса имаше и пред Дани Уелбек, който в този мач играеше от по-задна позиция и сменяше непрекъснато мястото си с Клевърли и Кагава.

В самият край на полувремето „Юнайтед” можеше да поведе спокойно с 2:0 след хубав пас към Рафаел Да Силва, който се измъкна в наказателното поле и намери Ван Перси, а той с пета преодоля Рейна, но Шкъртел изчисти пред голлинията, а в последвалото меле Кагава се блъсна в Рейна и го свали в нокаут.

Второто полувреме започна на високи обороти, като „Ливърпул” създадоха първото си по-сериозно положение в мача след пробив на Луис Суарес и пас към Андре Уисдъм, но младокът стреля крайно нескопосано от чиста позиция по диагонала.

Футболът е с ново измерение - Лаком за гол

Лео Меси, Кристияно Роналдо, Радамел Фалкао, Уейн Руни, Робин Ван Перси, Давид Силва, Карлос Тевес, Серхио Агуеро, Луис Суарес, Стивън ...

В 54-тата минута обаче „Манчестър Юнайтед” вкара втори гол. Дани Уелбек се измъкна от Шкъртел, чехът го фаулира и можеше да бъде изгонен, защото Уелбек излизаше сам срещу Рейна, макар и вратарят да беше напред и вероятно щеше да стигне до топката пръв. Зад топката застана Робин Ван Перси, който центрира на далечната греда и там Патрис Евра с глава прокара топката между ръцете на замаяния Рейна, но с помощта на рикошет от главата на Видич – 2:0.

Не минаха обаче и две минути и „Ливърпул” възкръсна от нищото – Стивън Джерард успя да си осигури добра позиция на дъгата на наказателното поле, стреля силно, Де Хеа спаси с мъка, но защитата на „Юнайтед” заспа и допусна влезлия на полувремето Даниел Стъридж да стигне пръв до топката и да я вкара в опразнената врата – 2:1.

Голът ядоса „Юнайтед” и те отговориха с натиск, който доведе до възможност за Шинджи Кагава да стреля флацово от 17-18 метра, но Рейна с красив плонж изби в корнер. „Ливърпул”, обаче, изглеждаше вече далеч по-опасен с двама нападатели в лицето на Суарес и Стъридж, които на два пъти комбинираха добре и отправиха удари към Де Хеа.

Опасните влизания на Суарес и Стъридж накараха Фъргюсън да вкара в игра Фил Джоунс и Крис Смолинг в опита да заздрави пропускливата през този сезон отбрана на „Юнайтед”. Този ход обаче подейства на „Ливърпул” както червено действа на бик и в 84-тата минута Суарес пребори цялата защита на „Юнайтед”, осигури място за стрелба на Стъридж, но той прати топката над вратата.

Манчестър Юнайтед се спаси на косъм срещу Уест Хям

Отборът на "Манчестър Юнайтед" по чудо се спаси от загуба в мач от третия кръг на Купата на футболната асоциация в Англия, след като го...

В последните минути на мача "Ливърпул" не успя да създаде ново положение и трябваше да преглътне нова загуба от червените дяволи.

Защо "Юнайтед" победи?

Голямата разлика отново се казваше Робин Ван Перси. "Ливърпул" така и не успя да го обезвреди, а и гостите проспаха първото полувреме и се събудиха чак след почивката, след 0:2. Накрая "Юнайтед" можеше да си изпати заради прекаленото прибиране назад, но все пак защитата на червените дяволи този път удържа.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com