Един век по-късно: ЖП гарата в Казанлък отбеляза своя юбилей

5239
Един век по-късно: ЖП гарата в Казанлък отбеляза своя юбилей
Снимка: Община Казанлък

Кметът на Казанлък отправи поздрав към служителите на ЖП гара Казанлък по случай стогодишния юбилей:

„Стогодишнината на ЖП гара Казанлък е изключително важно и голямо събитие не само за Казанлък. То и днес е от национално значение, защото гарата продължава дълги години да работи не само за икономиката на града, но и за туризма, който се развива още по-бързо през последните години.“, отбеляза тя.

Галина Стоянова припомни: „Далечната 1912 година бележи нова линия на т.нар. „ЖП Подбалканска магистрала“ – линията Тулово – Казанлък“ и посочи решението като далновидно тогава. За съжаление, планът не е завършен заради последвалите войни и национални катастрофи.

Знаете ли какво е старото име на Казанлък?

Казанлък – градът на розите, има стара история, която започва със създаването на първото селище, разположено на територията на дн...

„Голямо събитие е, че Цар Борис Трети открива гарата в Казанлък през 1920 година.“, разказа Кметът на Казанлък и отличи отношението на тогавашните държавници към живота на местните хора.

„Казанлък се развива динамично като икономика, един от десетте града, които дават най-голям брутен вътрешен продукт в държавата.“, заяви Галина Стоянова и посочи, че казанлъчани имат нужда от внимание от страна на държавата.

„Казанлъчани трябва да се гордеят с мястото, в което живеят! Ще видите напредничавите казанлъчани през годините на настоящата изложба. Тук винаги е имало напредничави хора“, каза Галина Стоянова.

Общинското състезание по лека атлетика в Казанлък - празник, чакан от две години (СНИМКИ)

Днес на стадион "Севтополис" в Казанлък се проведе Общинското първенство по лека атлетика за ученици от 5-ти до 12 клас след двугодишно...

„Здраве, всеотдайност и един ден да посрещнете новите локомотиви и вагони!“, пожела Кметът на екипа на ЖП гара Казанлък и повече внимание от страна на държавата.

След изявлението последва и официално откриване на фотоизложбата „100 години ЖП гара Казанлък“. За здраве и благоденствие бе отслужен молебен.

Снимки: Община Казанлък

И още: Избраха Царица Роза 2022 в Казанлък

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com