X
 
 

Хотелиери и ресторантьори в Стара Загора и Раднево работят с жълти жилетки в знак на протест (СНИМКИ)

5948 0
Хотелиери и ресторантьори в Стара Загора и Раднево работят с жълти жилетки в знак на протест (СНИМКИ)
Снимка: Актуално
Персоналът на хотели и заведения в Стара Загора, които членуват в Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), работят с жълти жилетки. По този начин те символично протестират срещу сивия сектор в бранша. На 23-ти януари от асоциацията е внесена декларация до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на туризма Николина Ангелкова. Чрез писмото си недоволните поставят не политически, а икономически искания.

Година по-късно – хотелиери в Троян продължават да се оплакват от липса на вода

От юли 2017 година при нас питейната вода е спряна. Така обединени в сдружение „Чифлика” хотелиери от Троян се оплакват, че...

В нея членовете на БХРА настояват да не влиза в сила действието на Наредба Н-18, да се отменят текстовете, касаещи запечатване на търговски обекти при открити фискални нередности, като крайна репресивна мярка, и въвеждане на градивност при наказанията при първо, второ и последващо нарушение. В документа се настоява и за намаляване на ДДС на 5% за храни, напитки и за всички търговски обекти, категоризирани по Закона за туризма, както и за въвеждане на патент, зависещ от търговската зона и/или ако годишният оборот на заведението е до 90 000 лв.

С исканията си хотелиерите и ресторантьорите целят изсветляване на бизнеса и максимално увеличаване на фискалната събираемост до 100%, повишаване на потреблението и на работните заплати в сектора, намаляване на цените на хранителните стоки и съответно на туристическия продукт, както и повишаване конкурентоспособността на българската туристическа индустрия спрямо съседни държави. Хотелиерите и ресторантьорите очакват покана за разговор. В противен случай ще преминат към ефективни стачни действия след 28-ми януари.

Симеонов подкрепи хотелиерите срещу предложените промени в Закона за туризма

Вицепремиерът Валери Симеонов днес се отзова на среща с хотелиерите в Несебър и Слънчев бряг, които се обявиха срещу предложението за н...

В Стара Загора протестират всички членове на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и още над 50 заведения. В символичния протест участват и заведения и хранителни магазини в Раднево.

В региона индивидуалните членове на БХРА са над 3 хиляди, а в организацията членуват и 36 други звена. Всички те настояват правителството и парламентът да предприемат законодателни промени, които да регулират бранша - решение, взето на националната среща на асоциацията във Велико Търново на 20-ти януари. Фирмите от тази сфера плащат над 41 вида данъци и такси ежемесечно и ежегодно. В тези разходи не влизат заплати, осигуровки, премии, извънреден труд на персонала. От асоциацията заявяват, че са необходими промени и в трудовото законодателство, образованието и във всички закони, които регламентират дейността.

Регионалното сдружение в Стара Загора настоява и за редуциране на “топлите точки” във всякакви хранителни магазини. А кафе-автоматите и вендинг-апаратите да подлежат на категоризация и проверка от съответните контролни органи, както заведенията за хранене.

Родните хотелиери внасят служители от Украйна и Македония

Остава месец и половина преди първите летовници да пристигнат по Южното Черноморие. А хотелиерите са изправени пред трудната задача да ...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално