X
 
 

В Деня на книгата се откри първата библиотека в детска градина в Стара Загора (СНИМКИ)

626 0
В Деня на книгата се откри първата библиотека в детска градина в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: Aктуално
Първата библиотека в детска градина се откри  днесСветовния ден на книгата, в Стара Загора. Тя е новата придобивка на детска градина N 66. 400-те книги в нея са дарени от родители и приятели на детското заведение. “Всички са каталогизирани. Библиотеката ще бъде отворена в определени дни, за да могат родителите, които идват да вземат децата си, да вземат и книжка за четене вкъщи. Тя може да бъде избрана както от родителя, така и от детето“, каза директорката Силвия Стоянова.  

С драматизация на „Алиса в страната на чудесата“, песни за книжките и танци поздравиха гостите си малчуганите от “Детски рай”. Присъстващите на откриването на библиотеката пък подариха книги за фонда, и писаха пожелания в специална книга, която се постави в алеята на автографите.

Откриването на първата библиотека в старозагорска детска градина уважиха Иванка Сотирова, зам.-кмет на община Стара Загора, заместник областният управител Красимир Червилов, общинският обществен посредник Надежда Чакърова, директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов, родители и приятели на градината.В Световния ден на книгата на централната улица под парк “Пети октомври” се откри и ще продължи цял ден общоградският Празник на книгата и четенето, който е част от програмата „Четяща Стара Загора”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители