X
 
 

Водата в язовир "Ястребино" е почти източена, алармира Костадин Костадинов (ВИДЕО)

10445 3
Водата в язовир "Ястребино" е почти източена, алармира Костадин Костадинов (ВИДЕО)
Снимка: Движение "Възраждане"
Недалеч от главния път Варна-София, между Антоново и Омуртаг, се намира язовир "Ястребино". На връщане от София реших да видя в какво състояние се намира. Няма да ви изненадам, ако ви кажа, че язовирът е две трети празен.

Снимах и от язовирната стена с дрон, защото достъпът е забранен - гледката е потресаваща! Според местните хора в началото на юли язовирът е бил максимално запълнен, посочва лидерът на движение "Възраждане“ в социалната мрежа фейсбук.

Костадинов посочи необходимите мерки, за да няма воден режим във Варна

Наличните водни обеми показват, че ако има воден режим във Варненско, то той ще бъде след около 7 месеца. Това коментира пред Радио &bd...

"Изводите? Където и да пипнем нещо свързано с престъпната мафия ГЕРБ-ВМРО, навсякъде откриваме корупция, некомпетентност и престъпност", посочва още той.

Всъщност, подобен проблем имаше и през миналата тодина. За драстично спадане на нивото на язовир "Ястребино" край Антоново тогава алармира Шенол Хасанов от Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/ клон Ястребино.

Като причини за това той посочи липсата на валежи и използването на водоема за поливни цели. За проблема са уведомени бяха в "Напоителни система", които стопанисват съоръжението. Искането на доброволците тогава беше по възможност да се намали източването.

Язовир "Камчия" е полуизточен, ще има ли воден режим във Варна, пита лидерът на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Язовир "Камчия", от който пие вода Варна, третият по големина град в България, е наполовина източен. Нивото на язовира е паднало с 10 ...

Притесненията на ЦРОО са, че ниските нива на водата ще доведат до измиране на живите организми във водоемите.

Спадът на водата води до покачване на температурата й. Вследствие на това започва силен цъфтеж на планктона, при което намалява кислородът във водата.

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Ще излезне по някое време борисов бойко и ще започне с едни приказки за Костинбродски сценарии ама ще забрави да припомни И , че мая манолова беше избрана за оМудсман с гласовете на герб. Една соросоидна длъжност и ненужна разбира се. И ще започне , те вече неговите подгряват. Обаче. дали Съотговорни за ИДВАЩАТА принципно катастрофа в България няма да искат да се възползват и дежурното ще препишат виж още ›› всичко на Групировката герб и борисов бойко ? ОПРЕДЕЛЕНО ДА.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  И това е задачата на Костадинов. Иначе съм с него стига да се отреже Синьо/Червеният ОТРОВЕН Балон веднЪж завинаги. Антисоциалистическата партия освен , че не е достойна да управлява , а изобщо става дума , че Системата ще трябва да се удари възможно най радикално. Компрадорската система. Антисоциалистическата партия е допринесла съществено и дори и всъщност Съорганизатор на тази ОТРОВНА СИСТЕМА.
  : 7 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  F....F 10111989 F...F AND...**L ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. НАПУСКАНЕ НА ес и нато И СЛАГАНЕ на РЕШИТЕЛЕН КРАЙ НА ВСЯКАКЪВ УПАДЪЧЕН либерализъм.
  : 5 !
Последно в Актуално