Федерер най-сетне успя да вземе Мастърс титла

19107
Снимки: Getty Images/Guliver

След цели три неуспешни опита да спечели Мастърс титла през този сезон и загуби на финалите в Индиън Уелс (от Новак Джокович), Монте Карло (от Станислас Вавринка) и Торонто (от Жо-Вилфред Цонга), тенис легендата Роджър Федерер успя да вземе своето на един от любимите си турнири – в Синсинати. На финала той спечели с 6:3, 1:6, 6:2 срещу Давид Ферер и записа 16-ти успех в 16 мача между двамата. Така Федерер взе 22-ра Мастърс титла в кариерата си и вече има 80 трофея от турнири под егидата на ATP, като пред него са само Джими Конърс със 109 купи и Иван Лендъл с 94.

Първият сет премина под диктовката на Федерер, който държеше много високо ниво на сервис и поставяше под постоянно напрежение Ферер в неговите подавания, като проби за 5:3 още при първия си шанс. Точно тогава обаче испанецът стигна до 0:40 в подаването на швейцареца, но Федерер се спаси, като спаси и още една точка за пробив и взе първата част.

Цонга пречупи и Федерер, взе втора Мастърс титла в кариерата си

За първи път от шест години, за първи път в Канада – Жо-Вилфред Цонга отново спечели Мастърс титла и отзнаменува по великолепен н...

Във втория сет нещата се промениха коренно – първо Федерер изпусна четири шанс за ранен пробив, после спаси три, но на четвъртия се предаде и сякаш отписа сета – резултатът скоростно набъбна до 4:0 за Ферер, който в крайна сметка затвори сета с 6:1. Така за първи път Ферер взе сет на Федерер, в който му позволи да вземе по-малко от три гейма.

Развръзката на мача дойде много бързо в третата част – 92% първи сервис за Федерер, пробив за 3:1 и оттам насетне Ферер просто беше пречупен набързо, след като първият пробив дойде при форхенд по линията и успешна къса топка на шанс за пробив. Така Федерер показа добра форма преди US Open, който започва след седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com