Григор Димитров е на четвъртфинал в Куинс

15649
Григор Димитров е на четвъртфинал в Куинс
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров продължаваше победния си ход на турнира в Куинс, след като днес успя да победи актуалния шампион на двойки от „Ролан Гарос” Едуард Роже-Васлен. Димитров се справи с французина в два сета – 7:6 (3), 6:4 и така ще играе на четвъртфинал в състезанието. Мачът му ще е утре, 13 юни, като Димитров ще излезе срещу победителя от срещата Александър Долгополов – Ярко Ниеминен.

Срещата започна с по-труден гейм за Григор, в който нещата минаха през дюс, но в четвъртия гейм Димитров стигна до точка за пробив, след като направи омагьосващ минаващ удар от сечен бекхенд. Роже-Васлен спаси точката за пробив след грешка от ретур на българина, но нашето момче пак си извоюва възможност и я реализира след непредизвикана грешка на французина – 3:1.

Гришо: Титлата на Шарапова ме мотивира, най-доброто за мен предстои (видео)

Най-добрият български тенесист Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира Куинс в Лондон след като надделя над представ...

До 5:3 гейма в полза на Григор всичко вървеше по мед и масло за сервиращите и точно тогава Димитров се забърка в най-големите възможни неприятности – 0:40, след като първият му сервис изчезна . Григор се справи със само едната точка за пробив, а при втория опит Роже-Васлен закова неспасяем бекхенд на основната линия. Григор можеше веднага да си върне аванса и да вземе сета, след като с коварни сечени ретури стигна до две точки за пробив с цената на сетбол, макар и не поредни, но не успя да ги реализира, макар че в първия случай с неистово усилие и тичане за малко не успя да вкара печеливша топка от форхенд по правата, стигайки я точно преди да тупне за втори път след волето на Роже-Васлен.

Логично се стигна до тайбрек, като Григор пак първи взе аванс след лека грешка на Роже-Васлен на мрежата за 2:1 точки, но французинът се върна при 3:2. Веднага обаче Григор пак направи минипробив – за 4:2 и след това позволи на съперника си да вземе само още една точка, завършвайки сета с ефектен печеливш бекхенд от ретур – 7:3.

Във втората част Григор стигна до пробив в петия гейм, като го стори от 40:15 за Роже-Васлен. Решителната точка беше реализирана след безупречна игра от бекхенд – първо добре свалена топка в краката на налитащия към мрежата французин, а след това минаващ удар по диагонал. Въобще специално в тази среща Григор с голям успех използваше сечен бекхенд, особено от ретур. А пробивът в тази част се оказа и решителен, като Григор в стил взе решаващия гейм на нула, с два поредни аса.

В един от по-ранните днешни мачове чехът Томаш Бердих спечели със 7:6 (2), 6:4 срещу французина Андриан Манарино. Мачът беше крайно любопитен, защото Бердих не успя при цели 17 шанса да пробие сервиса на Манарино и го стори чак от 18-ти опит.

Григор Димитров започва днес участието си в Лондон

Григор Димитров трябва да изиграе днес цели два мача на тенис турнира на трева в Лондон, съобщава сайтът на състезанието. Първоначално...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com