Григор Димитров: Стига сте ме сравнявали с Федерер, аз съм бъдещето!

31549
Григор Димитров: Стига сте ме сравнявали с Федерер, аз съм бъдещето!
Снимка: Getty Images/Guliver

"Изпитвам огромно уважение към топ играчите, но те остаряват. Много неща се променят. Това е кръговратът на живота. Ние, младите, започваме да ги притискаме все повече. Ние сме бъдещето. Всички го знаем и го усещаме". Това заяви най-добрият българският тенисист Григор Димитров за британския The Independent.

 

Отличен жребий за Григор Димитров на Уимбълдън

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу Райън Харисън (САЩ) в първия кръг на Откритото първенство на Великобритан...

Той очаква скоро да дойде моментът, в който играчите от неговото поколение ще започнат да се борят за големите титли. Тази година 23-годишният хасковлия спечели три титли на три различни настилки и вече има четири трофея в колекцията си. Гришо обаче изпитва трудности да стигне поне до втората седмица на турнир от Големия шлем. Единствено в Австралия се представи на висота и достигна до четвъртфиналите.

В понеделник той ще започне участието си на "Уимбълдън", изпълнен с оптмизъм след спечелената титла в "Куинс". Димитров ще се изправи срещу 140-ия в света Райън Харисън от САЩ. Българинът спечели титлата при юношите в този турнир, но при мъжете все още не е преминавал втори кръг.

"Играта много се промени през годините. Днес е почти невъзможно някое момче на 18, 19 или 20 години да спечели титла от Големия шлем, но успееш ли да го направиш веднъж, всичко се променя, ситуацията става много по-различна" - коментира Димитров.

Той определи първата си титла в Стокхолм през октомври като повратен момент в кариерата му. "Това беше нещо голямо за мен. Хората имаха много високи очаквания към мен, но и аз самият имах дори по-големи. Независимо, че достигах до четвъртфинали и полуфинали, оставах много разочарован. Може би прекалявах в това отношение, но се надявам да съм намерил правилния баланс. След последната точка в Стокхолм почувствах, че огромен товар падна от гърба ми."

Титлата от Лондон не помогна на Григор Димитров да се изкачи в световната ранклиста

Григор Димитров остана на своята 13-а позиция в световната ранглиста на АТР. Най-добрият български тенесист спечели вчера турнира на тр...

Българинът сподели, че в началото му е било забавно да го наричат "Бейби Фед" заради сходствата в играта с Роджър Федерер, но след това е започнало да става досадно.

"Четири години по-късно това все още продължава, но аз мисля, че вече доказах себе си" - добави той.

Димитров се надява най-после да достигне до втората седмица на тревните кортове в "Ол Ингланд клъб". "Имам много спомени от "Уимбълдън" от юношеските години, но на това място като че ли ме преследват духове. Все още не съм достигал втората седмица. Сякаш тук винаги се случва нещо с мен. Досега това не е най-добрият ми турнир, но сега отивам, за да променя това", завърши българинът.

Медиите в Англия обръщат огромно внимание на българина, но много от тях наблягат на звездната му връзка с Мария Шарапова. За разлика от The Independent, Sky sports набляга на твърдението, че Димитров може да бъде тазгодишният шампион на "Уимбълдън". Това предвижда анализаторът на медията Бари Кауън. Специалистът заяви, че Димитров има всички данни да триумфира, а именно Откритото първенство на Великобритания може да е мястото за големия му успех.

Моника Селеш се сгоди за 72-годишен милиардер

Една от легендите на женския тенис, сръбкинята Моника Селеш се сгоди за приятеля си Том Голисиано, съобщи новината самият младоженец пр...

"Той ще спечели титла от Големия шлем. Има всичко нужно - физически и психически данни. Намира се във възраст, в която може да остави следа. Ще се представи по-добре от Цонга и Бердих... със сигурност. Рафа Надал е големият фаворит, но... Григор може да удари точно на "Уимбълдън" - заяви анализаторът Бари Кауън.

От BBC също сложиха Гришо сред претендентите, прогнозирайки двубой между него и някой от топ 4 на 1/4 или 1/2-финал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com