X
 
 

18-годишен, прегазил възрастна жена на тротоара, влиза в затвора

1670 0
18-годишен, прегазил възрастна жена на тротоара, влиза в затвора
Снимка: iStock/Guliver
Варненският окръжен съд осъди на 2 години и 8 месеца "лишаване от свобода" 18-годишен шофьор, който през януари т.г. прегази възрастна жена на тротоар в морския град. 11 дни след инцидента пешеходката издъхна в болница.

Иван П. е лишен и от право да управлява МПС за срок от 5 години. Присъдата на окръжните магистрати е постановена при условията на съкратено съдебно следствие.

Катастрофата стана на 16 януари т.г. 18-годишният Иван шофирал автомобила си "Ауди А3" по бул. "Ян Палах" в лявата лента на пътното платно. Когато достигнал до кръстовището с ул. "Роза", той завил рязко надясно и пресякъл диагонално пътните платна, за да може да влезе в пресечката на улицата. Рисковата и необмислена маневра довела до загуба на контрол над колата.

Две жени загинаха, блъснати на пешеходна пътека във Варна

Две жени починаха, след като снощи бяха пометени на пешеходна пътека в центъра на Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морск...

Автомобилът излязъл от пътното платно и се качил на тротоара, по който в това време вървяла пешеходка. Настъпил неизбежен удар, от който тялото на възрастната жена било изхвърлено във въздуха и паднало на тревата, встрани от тротоара. 11 дни по-късно жената починала в болница.

Съдебномедицинската експертиза посочила като причина за смъртта мезентериална тромбоза и други травми, довели до развитието на ендотоксичен шок. В хода на разследването на пътния инцидент Иван не се е признал за виновен и не е давал обяснения.

Той е осъждан преди да навърши пълнолетие на пробация за придобиване и държане на наркотични вещества, влязло в сила през юни 2018 г.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Actualno.com

Етикети: