X
 
 

Един от най-посещаваните плажове около Варна посреща туристи с кални води и миризма

5679 0
photo of Един от най-посещаваните плажове около Варна посреща туристи с кални води и миризма
Снимка: Facebook
Голяма част от туристите, които предпочитат да почиват край морската ни столица, посещават известния плаж "Кабакум". Той се намира между курортите "Св. Св.. Константин и Елена" и "Златни пясъци". Плажуващите там обаче, сред които има и много чужденци, са принудени да газят мръсната водата от деретата, която се стича от пътя към плажа. Туристите се оплакват и от силната миризма, която се носи навсякъде. 

Оказва се, че проблемът с незаустените подпочвени води, които се стичат по ската, съществува от години. До община Варна са подадени много сигнали, но решение все още няма.Голяма част от туристите споделят за още един проблем - достъпът до плаж "Кабакум". Заради тесния път, колите се разминават трудно, а огромните задръствания изнервят шофьорите. Плажуващите, които са без коли, трябва да вървят между автомобилите, защото тротоарите са превърнати в паркинг.

Във връзка с тези проблеми, от общината заявиха, че има предвидени средства за ремонт на пешеходните зони към плаж "Кабакум", но дейностите се бавят заради съдебни процедури. От администрацията не дават отговор на въпроса възможно ли е подпочвените води да бъдат заустени, за да не се стичат на пътя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално