X
 
 

Имало ли е във Варна отказ младежи да бъдат пуснати в градския транспорт въпреки студа?

10799 4
Имало ли е във Варна отказ младежи да бъдат пуснати в градския транспорт въпреки студа?
Снимка: Pixabay
За любопитна случка от Варна споделя читател на Actualno.com в мейл до редакцията ни. Според свидетеля, шофьор на градски автобус и контрольор във Варна не пуснали чакащи на студа младежи да се качат, защото трябвало първо да им мине почивката и след това да завъртят наобратно.

"На спирката, при температура от 1 °C, силен вятър и тъмнина, чакащи деца от близкия университет желаят да се качат на автобуса. Шокиращо, обаче, шофьорът на автобус с регистрационен номер "В 8699 НХ" заявява, че имал 15 минути почивка и няма да качва никой, тъй като има още една спирка, след което автобусът трябвало да спре и след това да се върне от другата посока на тази спирка. Децата, предимно млади момичета, казват, че автобусът е закъснял и умоляваха шофьора и контрольора да ги пусне вътре, защото навън е изключително студено и са премръзнали", разказва очевидецът.

Варненският централен плаж отива на концесия за 20 г.

Морският плаж "Варна - централен" отива на концесия за 20г. за минимално годишно концесионно възнаграждение от 137 322 лв. без ДДС. Тов...

Според него, "на чисто човешката молба, при наличие на други пътници в автобуса, които са там така или иначе, шофьорът отказва - нещо повече, той отвръща с ужасяващо грозни крясъци и викове, независимо, че децата по абсолютно никакъв начин нито са се заяждали, нито са го провокирали, нито са повишавали тон".

Човекът твърди, че кондукторът и шофьорът продължават агресивно да се държат към едно дете - момиче, на което те заявили, че е трябвало да му вземат сега двоен билет за една спирка повече - т.е. 4,20 лв, ако трябвало да спазят правилника.

"Пушенето на цигари от страна на шофьорите, говоренето по телефона и извършването на множество нарушения на Закона за движения по пътищата, включително каране с превишена скорост, неправилни изпреварвания и много други, са добре известни на всички.

Автобус мина през крака на възрастна жена във Варна

Възрастна жена е в болница, след като автобус от градския транспорт във Варна е минал през крака й. Инцидентът е станал на 3 декември о...

Жалко е, когато на фона на тези нарушения се гледа буквата на правилника за да не се качат едни премръзващи деца, чакащи закъсняващият си автобус.

Жалко е, че в държавата, в които се отричат международни харти за защита на децата, жените и хората в неравностойно положение от насилие, едни самозабравили се Бай Ганьовци могат да атакуват, макар и вербално, толкова жестоко и толкова брутално беззащитните деца - бъдещето на България", казва още свидетелят.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Деца от университета...децата ходят на детски градини и училища, в университетите са младежи, повечето пълнолетни. Ужасяващ студ от 1 градус, леле мале. Ако стане -7, както беше тази сутрин - какво правим? Превръщаме градския транспорт в приют, където всеки да влезе да се сгрее? Лигавщини. Правилата са си правила и трябва да се спазват, това само в БГ не го разбират.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Статията е писана с цел оклеветяване на шофьора и псевдо защита на горките дечица. Ей, хора, я малко по-строго с утрешните хрантутници!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Противно и осъдимо поведение на водача и кондуктора. Но хайде не пробутвайте Истанбулската конвенция където не и е мястото! Нито глупостите за Бай Ганьо. Излиза, че статията е писана за едно, а служи за съвсем други цели. Тази конвенция няма място тук. Не се напъвайте. И няма нищо общо със защитата на нещо повече, от нечии дългосрочни цели и интереси. Които не са интереса на България.
 • минаващ 1.1 минаващ преди 2 месеца Профил на трол?
  Прав е. Билетчето е застраховка. Ако нещо не дай Боже се случи с момичето, ще трябва да прави друго дете на майка и, понеже няма да може да го плати цял живот. Бъдете сигурни, че застрахователят няма да даде и стотинка.
  : 15 !