Имало ли е във Варна отказ младежи да бъдат пуснати в градския транспорт въпреки студа?

15258
Имало ли е във Варна отказ младежи да бъдат пуснати в градския транспорт въпреки студа?
Снимка: Pixabay

За любопитна случка от Варна споделя читател на Actualno.com в мейл до редакцията ни. Според свидетеля, шофьор на градски автобус и контрольор във Варна не пуснали чакащи на студа младежи да се качат, защото трябвало първо да им мине почивката и след това да завъртят наобратно.

"На спирката, при температура от 1 °C, силен вятър и тъмнина, чакащи деца от близкия университет желаят да се качат на автобуса. Шокиращо, обаче, шофьорът на автобус с регистрационен номер "В 8699 НХ" заявява, че имал 15 минути почивка и няма да качва никой, тъй като има още една спирка, след което автобусът трябвало да спре и след това да се върне от другата посока на тази спирка. Децата, предимно млади момичета, казват, че автобусът е закъснял и умоляваха шофьора и контрольора да ги пусне вътре, защото навън е изключително студено и са премръзнали", разказва очевидецът.

Варненският централен плаж отива на концесия за 20 г.

Морският плаж "Варна - централен" отива на концесия за 20г. за минимално годишно концесионно възнаграждение от 137 322 лв. без ДДС. Тов...

Според него, "на чисто човешката молба, при наличие на други пътници в автобуса, които са там така или иначе, шофьорът отказва - нещо повече, той отвръща с ужасяващо грозни крясъци и викове, независимо, че децата по абсолютно никакъв начин нито са се заяждали, нито са го провокирали, нито са повишавали тон".

Човекът твърди, че кондукторът и шофьорът продължават агресивно да се държат към едно дете - момиче, на което те заявили, че е трябвало да му вземат сега двоен билет за една спирка повече - т.е. 4,20 лв, ако трябвало да спазят правилника.

"Пушенето на цигари от страна на шофьорите, говоренето по телефона и извършването на множество нарушения на Закона за движения по пътищата, включително каране с превишена скорост, неправилни изпреварвания и много други, са добре известни на всички.

Автобус мина през крака на възрастна жена във Варна

Възрастна жена е в болница, след като автобус от градския транспорт във Варна е минал през крака й. Инцидентът е станал на 3 декември о...

Жалко е, когато на фона на тези нарушения се гледа буквата на правилника за да не се качат едни премръзващи деца, чакащи закъсняващият си автобус.

Жалко е, че в държавата, в които се отричат международни харти за защита на децата, жените и хората в неравностойно положение от насилие, едни самозабравили се Бай Ганьовци могат да атакуват, макар и вербално, толкова жестоко и толкова брутално беззащитните деца - бъдещето на България", казва още свидетелят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Варненски съд отхвърли жалбата на отстранения кмет на район „Приморски“

Дете е с хематом, пропадна в шахта във Варна

Двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна

Пожар в Дом за хора с умствена изостаналост край Варна

Варненско училище забрани телефоните в часовете, но и в междучасията

Варненци вземат нещата в свои ръце: Организират доброволни патрули

Солена глоба за всеки, който наруши кметска заповед на Сирни Заговезни

Приеха бюджета на Варна за 2024 година: Ето за какво дава най-много пари

Откриха мина в морето край Варна

Премахват зелената зона за събота и неделя във Варна. Ето откога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com