Приятелката на обвинения в убийството на Александра от Провадия също остава в ареста

1320
Приятелката на обвинения в убийството на Александра от Провадия също остава в ареста
Снимка: Thinkstock

Варненският окръжен съд определи постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Ивалена М., привлечена по обвинение за помагачество при извършване на грабеж и убийство на малолетната Александра от Провадия.

„Аз не мислих, не вярвах, не знаех, че ще направи това нещо“, заяви Ивалена пред съда, като поиска да не бъде задържана. Тя е обвинена за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание над 10 години затвор, заради което съдът прецени, че има реална опасност да се укрие, ако не бъде с мярка „задържане по стража“. Въз основа на събраните до момента доказателства по делото, макар и в начален етап на разследването, може да се изведе обосновано предположение, че тя е съпричастна към деянието, за което е обвинена, смята съдът. От свидетелските показания и други доказателства е видно, че тя се е разпоредила със златните накити след убийството на Александра. Установени са следи от обувките на Ивалина на мястото на убийството. Тя и Красимир са напуснали Провадия веднага след деянието, като безспорно е установено, че са продали златните накити на убитото момиче в заложни къщи във Варна и Провадия. Ивалена не пребивава на адреса, на който е регистрирана в село Ъглен, тъй като живее отскоро при приятеля си в Провадия. Заради липсата на постоянно местожителство в страната има вероятност тя да се укрие от разследващите органи, ако не бъде ограничено правото й на придвижване.

Собственикът на известен ресторант в Несебър застреля главния си готвач

Главният готвач на известен ресторант в Стария Несебър е застрелян късно снощи. 64-годишният Никола М., известен още като Кольо Дългия...

Всички тези основания изтъкна съдът при определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18-годишната Ивалена. Нейният приятел Красимир също е в ареста от миналата седмица.

Определението на ВОС може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес пред Апелативния съд във Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com