Училищата и детските градини във Варна са готови за зимния сезон

2390
Училищата и детските градини във Варна са готови за зимния сезон
Снимка: Thinkstock

Всички варненски училища и детски градини са готови за зимния сезон. В следващите дни предстои да бъде пуснато отоплението във варненските школа, независимо дали се топлят на парно или газ. Това обясни Елена Кенарова от общинската дирекция „Образование и младежки дейности”, предаде Дарик.

Директорите на училища и детски градини са уверили служителите на общинската дирекция, че всички учебни заведения са заредени с гориво и имат готовност за справяне с неприятни атмосферни условия като снегонавявания, валежи и заледени участъци. Кенарова обясни, че училищата и градините имат разработени планове за провеждането на нормален учебен процес. „Всички директори в специална докладна информираха, че нямат проблеми с отоплението на сградите. Там, където е било нужно, са направени ремонт и профилактика на отоплителните системи, вратите и прозорците”, каза служителят в общинската дирекция.

Не стигат парите за изграждането на нов път Варна-Бургас

Няма осигурено финансиране за изграждането на нов път между Варна и Бургас. Това посочва в писмен отговор на депутатски въпрос регионал...

В ОУ „Д. Чинтулов” са били подменени дефектирали радиатори и кранове в парната инсталация. Извършена е профилактика на водните помпи. СОУ „Л.Каравелов” е заредено с гориво и отоплителната инсталация е в изправност. В ОУ „П.Славейков”е осигурено отоплението, като е извършена профилактика на климатиците и преглед на електрическата инсталация, пожароизвестителната и топлопреносната система, като е подменен и предпазен щендер на парен котел. В ОДЗ 10 е сменен топлообменника, а в ЦДГ 16 горивоподкачащата помпа.

В СОУ „Димчо Дебелянов” са извършени поредица от дейности, след като през миналата година училището имаше проблем с отоплението. „Тази година се надяваме всички мерки да са предварително изпълнени. Общината е финансирала училището с 20 000 лв., за да може да се подмени стоманения водогреен котел и циркулярната помпа за отоплителната инсталация и да се закупи двустепенна газонафтова горелка. „Надяваме се да посрещнем спокойно зимата, като поне директорите уверяват, че това ще е така. Общината на свой ред е изпълнила ангажиментите си.

Отоплението във варненските школа и детски градини се пуска в зависимост от температурите в класните стаи и помещенията, които не трябва да падат под 16 градуса. Дори и официално зимният сезон да не е започнал, то сградите може да се отопляват и парното да е пуснато. Предишни години това е ставало на 1 ноември, но по думите на Елена Кенарова през тази година ще се случи по-рано.

10 училища, едно средношколско общежитие и 3 детски градини във Варна се отопляват на газ. Останалите учебни заведения в града се топлят с парно. В някои от училищата има поставени и климатици, тъй като в северните стаи на последните етажи е по-студено.

Кръводарителска акция се провежда във Варна

Районният център по трансфузионна хематология във Варна стартира поредната Национална кампания по доброволно и безвъзмездно кръводарява...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com