Варненец застреля домашно куче и го хвърли в контейнер

7648
Варненец застреля домашно куче и го хвърли в контейнер

45-годишен мъж от Варна застреля домашно куче със законно притежаван малокалибрен пистолет. Убитото животно е било открито от стопаните си изхвърлено в контейнер за смет, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал на 21 май сутринта на ул."Бдин". Кучето е от породата Лабрадор Голдън ретрийвър и се казва Цезар. Извършителят е с инициали Н.А., без криминални регистрации и неосъждан. Оръжието му е иззето.

13-годишен простреля домашно куче във Видинско

13-годишно момче е стреляло с въздушна пушка по домашно куче във видинското село Неговановци, съобщиха от  БНР Радио Видин. Това ...

Както обикновено лабрадорът Цезар е изведен на разходка на 21 май сутринта на варненската улица „Бдин“. Кучето е собственост на младеж, но в случая излиза с неговите родители, разказа пред Дарик Ивайло Василев – близък до семейството.

„Родителите му разхождат кучето рано сутринта. След като се прибират, явно заради не добре затворена врата, то е излязло. Те забелязват това след около 10 минути и тръгват да го търсят. Издирват го близо половин час и срещат съсед, който им казва, че кучето им е убито и хвърлено в казана. Те изпадат в паника. Намират кучето наистина застреляно в тила, сложено в черен найлонов чувал и хвърлено на боклука.

Разбират от същия съсед, че някакъв човек е минал, хванал е кучето за врата и го е застрелял от упор. Свидетелят твърди, че на оръжието е имало нещо като заглушител, тъй като не се е чул силен изстрел. Сигнализират в полицията, откъдето установяват кой е извършителят. Той е бивш военен пенсионер, със законно оръжие. Униформените са казали, че има записи от охранителни камери, които са заснели случая. На него се виждало как кучето се лута без да лае, без да напада, до момента, в който този човек го хваща за врата и го застрелва“, разказа Василев.

Уличеният в престъплението е обяснил, че лабрадорът е проявил агресия към него и кучето, което е разхождал, и това е била причината да го застреля, съобщиха за Дарик от полицията.

Затрогващо: Жена дава втори живот на невинно куче

Светът е пълен с добри хора и никога не бива да го забравяме. Всички ние сме част от този свят и трябва да помагаме на онези, които има...

"Всеки, който познава породите знае, че тази е особено миролюбива. Тези кучета са много добронамерени и масово се използват в семейства, в които има малки деца. Голдън ретрийвър не е агресивна порода - нито към хора, нито към животни. Освен това, Цезар е бил с нашийник с всички изискуеми знаци", разясни Василев.

Семейството и съпричастните с неговата болка по изгубения домашен любимец настояват убиецът на Цезар да бъде наказан с цялата тежест на закона.

Работата по изясняването на детайлите и обстоятелствата около инцидента продължава. По случая е образувана прокурорска преписка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com