Как се отговаря за "човекоподобни"?

5804
Как се отговаря за "човекоподобни"?
Снимка: БГНЕС

Новината, че заместник-премиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще отговаря и за интеграцията на етническите групи, изненада мнозина. Това е все едно Плевнелиев да поеме групата за приятелство с Русия, а Пеевски да отговаря за свободата на медиите.

В България има изграден строг образ на българския националист и патриот - да крещи едновременно "България над всичко!" и "Циганите на сапун!". За политическия национализъм е много важно страната да се избави от външните нежелани елементи - малцинства, религиозни групи, чужди монополисти, "Дънди прешъс металс" и тем подобни, за да настане една чиста българска раса и чиста българска икономика, която отново ще направи България на три морета.

От тази гледна точка Валери Симеонов е националист като за учебник. Той има очаквано отношение към малцинствата, особено към циганите.

Сред най-емблематичните му изказвания е следното: "Хората, които по времето на социализма преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос в създаването на обществени блага, сега са се превърнали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати без да работят, искащи пенсии по болест без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки".

Симеонов защити и една идея на НФСБ за това какво да правим неработещите роми. Според партията те могат да бъдат изолирани в отдалечени селища, които държавата ще превърне в туристическа атракция.

"Националният фронт предвижда като начало премахването на всички незаконни постройки в циганските гета и създаването с минимални средства на отделни селища извън големите населени места в пустеещ държавен фонд фургони, като бъдат обезпечени с минимално необходимите битови условия: ток, електрическо захранване, вода, общи санитарни възли и бани. Гореописаните изолирани селища могат да бъдат превърнати в туристическа атракция, което е масова практика в най-развитите демокрации, индианските резервати, аборигенските селища, циганските селища в Чехия и Унгария", се казва в програмата на НФСБ.

"Произвеждат сувенири и техни обичаи показват, пеят, играят, блъскат по дайрето – каквото искат да правят. Не аз и вие да ги издържаме", обяснява идеята самият Симеонов.

Скандал в пленарна зала: БСП искат оставката на Валери Симеонов

Искаме оставката на Валери Симеонов. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация. „Зам.-министър в правителството на ...

По отношение на турското малцинство той е по-премерен, освен ако не става въпрос за изселниците ни в Турция. Тях той нарича "стадо" на "чобанина им" Ердоган.

Интересно е как човек с такова пренебрежително и отрицателно отношение към малцинствените групи ще отговаря за тяхната интеграция? Как ще нищи етническите въпроси политик, за който цял етнос е сбирщина "човекоподобни"?

Отговори трябва да даде премиерът Борисов. Защото той е този, който одобрява подобни решения и той е този, който позволява коалиционните му партньори да му извиват ръцете за безумни назначения.

Неадекватните хора на неадекватни постове отдавна не са прецедент у нас. Това обаче не е причина да свикваме с тях. Защото те могат да бъдат крайно вредни и изключително опасни.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Китай: как се прави партийна пропаганда с изкуствен интелект

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com