Мълчанието на агнетата (овцете)

13830
Мълчанието на агнетата (овцете)

Малцината, които реагираха на отзивите за посещението на Борисов при Обама, бяха лицемерни. БСП чрез Станишев набързо и в реда на нещата го оплю с идеята, че много-много не трябва да се говори за това. От нямане на теле под вола, Станишко даже рискува да прозвучи тъпашки - какви инвестиции бил уговорил Борисов с Обама. И си отговори сам още по-тъпашки - никакви, чудесно знаейки, че не Обама решава коя американска фирма кога да дойде в България, за да си остави парите. Горкият Станишев, после нямайки за какво да се хване, запя предизборната си песничка, съобщавайки на цялата държава, кой знае защо свързано с посещението на Борисов при Обама, че имало и други начини да бъде свален ГЕРБ от власт. Какво точно имаше предвид шефът на ПЕС, никой не разбра, но всички се досетиха, че на момчето-лидер отново му избиват балансите. Заплашвайки със саморазправа. Осем месеца преди изборите.

И ако Станишко е повече от ясен, бие на очи, че и другите - парламентарни, извънпарламентари и т. н. партии в България - не реагираха на резултатите от посещението на министър-председателя в САЩ. Сякаш са граждани на Патагония. А резултатите са български, общобългарски, добри или лоши, те пряко засягат всеки тук.

ЕНП шокирани от враждебността на Станишев

В ЕНП сме обезпокоени от последните антидемократични призиви на президента на ПЕС Сергей Станишев. Смятаме, че те нарушават принципите ...

ДПС с Доган е абсурдно, разбира се, да реагира - Доган поначало мълчи - като пукал - дори, когато е задължително да се обади, а камо ли да признае успеха на опонента. Мълчи, и ще мълчи Доган. Даже като двоен пукал. До малко преди изборите, когато с някоя крилата фраза отново ще разбуни държавата.

Колкото до т. нар. Синя коалиция, както и до извънпарламентарното СДС, те са толкова заети със себе си и със собственото си самоизяждане, че от дървото не виждат - не гората, а планината. Ни дума, ни стон. Да бяха - като зловредния Станишев - поне си извъртели душичките и оплюли посещението. Ала Костов е хитрец, той знае, че така по боли. Никакво внимание, сякаш премиерът му опонент не е бил в Овалния кабинет, а на гости на съседа си на карти. Въпреки сериозното напъване, никой наоколо не успя да си спомни дали някога като министър-председател Костов е бил канен в Америка. Не, не е канен, показа справката. Нищо, че се държи сякаш за четири години мандат е влизал и излизал в Белия дом като у дома си, по няколко пъти на ден.

Гражданката Кунева? И тя се успа, не мигна Миглена на българското уважение и добрите думи за страната.

За другите вътре и вън от парламента, разните Сидеровци, Биневци, и тям подобни крескачи, какво да говорим. Те са постоянно пред огледалото. И репитират. Жалка му работа...

БСП отрови почвата за модерна левица в България

Парадоксално, но в условията на икономическа и социална криза у нас десницата продължава да се множиСигурно заради необичайно топлата ...

Така е в българската политика - когато нещо не ти върши работа, или го оплюваш, или се правиш, че го няма. Да, ама го има. Разпространиха го световните агенции. Не за Борисов, не и за Обама, а за България.

У нас - мълчанието на агнетата. И на овцете. За 23 години това поне се разбра със сигурност - че в тази държава партийните интереси стоят над държавните. Егати държавата!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com