Най-после обединени? Дано!

8473
Най-после обединени? Дано!

Невероятно е как за половин ден десетки хиляди българи се организираха и се събраха. Идвайки направо от работа, без страх от облаците, които без предупреждение лееха дъжд. Взели децата си и домашните си любимци. Без капка съмнение дали да прекарат петъчната вечер, почивайки си от работната седмица. Подготвили своите плакати. При първите капки дъжд, по-съобразителните, които носеха чадъри веднага канеха хората, които нямаха под какво да се подслонят. Колко често сме виждали подобна съпричастност напоследък? Дори един бивш министър запалено надуваше своята зелена свирка, без да го е страх да изрази открито протеста си.

Други символично бяха дошли с куфари, а трети обсъждаха варианти за емиграция. Непринудени, вдъхновени и честни във възмущението си.

Вчера нито едно отговорно лице не има доблестта и мъжеството да излезе пред множеството. Никой. Това беше много разочароващо. Но нека не бъде демотивиращо. Напротив.

Една част от протестиращите вероятно са дали своя глас именно за тези, които предложиха и гласуваха това назначение. И със сигурност те се чувстват предадени и унизени. И мандатоносителите не може да си запушват ушите пред скандиранията им. Не може да забравят, че именно тези хора са им дали правото, но и те може да им го отнемат.

ЕК се въздържа от коментар на избора на Пеевски

Изборът на вече бившия депутат от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС стигна и до Европейската комисия. От институцията обаче отка...

Протестиращите не са престъпници, те са срещу престъпниците. Нека охраняващите не забравят това. Нека не забравят, че много от тях водят и децата си.

Нека управляващите не забравят, че всеки ден на политически безобразен инат, всеки час, всяка минута, прави постъпката им още по-нагла и безотговорна към гражданското общество, което е категорично ПРОТИВ действията им.

Защото, когато не се чуват доводите на разума, на полиците им се налага да слушат викове: “Оставка!“ И това дори не е политически протест, а възмущение срещу очевадна грешка.

Така че, нека обединението продължи. Българите имат шанс да покажат, че имат гражданска съвест, съзнание, воля и могат да отстоят гражданската си позиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com