X
 
 

400 танцьори гостуват на ХІII-тото издание на международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“

2490 0
400 танцьори гостуват на ХІII-тото  издание на международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“
Снимка: Община Враца
Фестивалът "Врачанска пролет" бе открит на площад „Христо Ботев“  с танцови визитки от всички участници. В традиционното фолклорно събитие, организирано  от Община Враца, участват над 400 танцьори от 20 състава от Молдова, Албания и България.

При откриването му  заместник-кметът Петя Долапчиева заяви:

"Врачанска пролет" ще събере над 400 танцьори

Тринадесетият Международен фолклорен фестивал "Врачанска пролет" ще събере над  400 танцьори от 20 състава от Молдова, Албания и Б...

 „Уважаеми участници в 13-тия международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет”, 4 дни ще бъдете не само наши гости, но и наши партньори и приятели, защото фолклорът, танцът и музиката винаги радват и сближават хората. Прекрасно е хората по света да общуват помежду си чрез езика на музиката, танца и фолклорната самобитност, защото те не познават граници. Надявам се, че Враца с красивата си природа и колоритните си хора ще ви хареса и дори ще се почувствате сред близки приятели, ще срещнете разбиране, топли чувства и подкрепа! С вашето участие празникът ще бъде незабравим, а сцената колоритна и неповторима!  Благодаря ви, че ще направите дните ни по-весели, цветни и пъстри!  Желая ви прекрасни преживявания в нашия град! На добър час!“

Първият концерт от фестивала е  днес, на Лазаровден – 20 април и е с начален час 11:00. На централния площад „Христо Ботев“ освен  обичаят „Лазаруване” със свои изпълнения ще се представят гостуващите състави от България. Гала-концертът, в който участие ще вземат състави от Молдова, Албания, състав при Посолството на Индонезия и  България, започва в 18:00 ч. в градска концертна зала. Входът е свободен.

ХІII Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет” ще продължи и на Цветница - 21 април, неделя, с дефиле, което тръгва в 10:30 ч. от паметника на „Св. Софроний Врачански” и концерт от 11:00 ч. пред Драматично-кукления театър.

Заместник-кметът Петя Долапчиева , преди официалната церемония на откриването на фестивала, посрещна в сградата на Община Враца ръководителите на съставите. Гостите представиха съставите си и благодариха за поканата да участват във фестивала „Врачанска пролет“. Заместник-кметът приветства делегациите и ги увери, че с изпълненията си ще спечелят любовта на врачанската публика. „Убедена съм, че гостуването ви във Враца ще остане прекрасен спомен и тук ще намерите добри приятели“!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители