79-годишна стана "Мис Холокост"

4642
79-годишна стана "Мис Холокост"

В Израел се състоя конкурс сред жени, преживяли Холокоста. За титлата „Мис преживяла Холокоста" се бориха 14 финалистки. Общо в конкурса участваха 300 представителки на нежния пол, предаде Jewish.ru, цитиран от КРОСС.

Инициативата, замислена от авторите на идеята като празник на живота, предизвика ожесточени спорове. Мнозина смятаха, че в страната, където, почти всяко второ семейство е засегнато от Холокоста, да се оценяват физическите достойнства на застаряващи жени, преживели този ужас, не е съвсем етично.

Евреи призовават Европа да спре неонацизма

Президентът на Европейския еврейски конгрес Моше Кантор призова европейските правителства незабавно да вземат мерки срещу „очевид...

Според организаторите на конкурса обаче, кандидатките за титлата на възраст между 74 и 97 години с удоволствие са дефилирали с вечерни рокли и накити.

Всяка една от тях разказа своята история за Холокоста. Победителка в конкурса стана 79-годишната Хава Гершкович, родена в Румъния. През 1941 година тя била депортирана с родителите си на територията на СССР, където семейството успяло да преживее войната.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com