"Ал Кайда" заплаши с "вулкан от възмездие" правителството на Сирия

10039
"Ал Кайда" заплаши с "вулкан от възмездие" правителството на Сирия

„Ал Кайда” обеща да предизвика „вулкан от възмездие” срещу военните обекти на правителството на Сирия в отговор на предполагаемата химическа атака край Дамаск. Това обяви свързаната с „Ал Кайда” терористична групировка „Ислямска държава Ирак”, предаде Ройтерс.

Главният си удар ислямистите обещават да нанесат по военни обекти в Дамаск, включително центъра за подготовка на войници, военна инфраструктура, пунктова за снабдяване и други.

Индипендънт: Знае ли Обама, че се сражава на страната на Ал Кайда?

Ако Барак Обама реши да атакува сирийския режим, то за пръв път в историята САЩ ще бъдат на страната на „Ал Кайда”, пише по...

Разглеждайки различни варианти на отговор на използването на химическо оръжие в Сирия, САЩ не си поставят за цел свалянето на настоящия президент на страната Башар Асад. Това заяви на брифинг представител на Държавния департамент на САЩ Мери Харф, цитирана от РИА Новости.

„В своя отговор (на използването на оръжия за масово поразяване) не разглеждаме различни варианти на действия с цел смяна на режима”, каза Харф.

Отговаряйки на уточняващи въпроси, представителят на Държавния департамент потвърди, че САЩ не виждат за Асад място в бъдещето сирийско управление. Въпреки това президентът на Сирия трябва да бъде заменен в рамките на политически процес, посочи тя.

„Нашата позиция остава същата – военно решение на конфликта няма. Действията, решение за които все още не е взето, ще бъдат отговор на използването на химическо оръжие, но необходимостта от политически процес остава”, каза Харф.

Ватикана критикува готовността за война в Сирия

Официозът на Светия престол на Римокатолическата църква отправи сериозна критика срещу световните сили за това, че усилено се готвят ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com