Аун Сан Су Чи се кандидатира за парламента в Мианмар

4322
Аун Сан Су Чи се кандидатира за парламента в Мианмар

Опозиционният лидер Аун Сан Су Чи потвърди, че ще се кандидатира за депутатско място на частичните избори в Мианмар, които предстоят през април, в Кавхму - предградие на столицата, което пострада силно от циклона Наргис през 2008 г., отнел живота на 138 000 души в района на Янгон и делтата на Иравади.

Миналата седмица избирателната комисия одобри молбата на нейната партия Национална лига за демокрация да участва в частичните парламентарни избори на 1 април, за да попълни 48 депутатски места, останали вакантни, след като министрите от новото правителство поеха постовете си през март 2001 г. Това ще бъдат първите избори, в които Су Чи ще участва.

Су Чи: Вярвам, че ще доживея напълно демократични избори

Демократичната икона на Мианмар Аунг Сан Су Чи заяви, че смята, че ще се проведат „напълно демократични избори”, докато е ж...

Тя беше под домашен арест по време на парламентарните избори през 1990 г., които Националната лига за демокрация спечели убедително, преди да бъде отстранена от властта от военната хунта.

Следващите избори бяха организирани чак две десетилетия по-късно, през ноември 2010 г., но те бяха бойкотирани от нейната партия. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com