Бериша поиска "Всеалбанска" футболна лига

6670
Бериша поиска "Всеалбанска" футболна лига

По време на последното заседание на Министерския съвет на Албания премиерът на страната Сали Бериша поиска от министъра на спорта да бъде създадена "Всеалбанска футболна лига", обяви македонската телевизия "Сител". Предвижда се първата стъпка в това отношение да стане обединяването на футболните първенства на Косово и Албания.

"Господин министре, тази година трябва да започне да функционира Всеалбанската футболна лига. Седнете и заедно с косовския министър подгответе проекта. Ще я наречем "Всенационална". Феновете на Митровица трябва да дойдат да гледат срещата между "Фламуртари" и "Митровица". В лигата трябва да бъдат обхванати всички отбори. Да започнем с футбола и да засилим футболния пазар", призовава своя министър Бериша.

Бериша: Охридското споразумение е забравено

Албанският премиер Сали Бериша на среща с журналисти в Тирана изрази съжаление, че Охридският рамков договор в Македония все още не е р...

Македонската медия видимо е възмутена и от твърдението му, че албанската етническа общност на Балканите живее в пет държави.

"Живеем в пет държави, но това не означава, че сме пет народа. Един народ сме и никой не трябва да си мисли, че нашето пребиваване в пет държави може да се тълкува като "пет албански народа", подчертава Бериша.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com