Десетки студенти загинаха след бомбена атака в Алепо

7449
Десетки студенти загинаха след бомбена атака в Алепо

Над 80 души бяха убити след като две експлозии разтърсиха университета в Алепо, съобщиха губернаторът на втория по големина град в Сирия Мохамед Уахид Акад и източник на университетската болница.

"До момента има 82 жертви и над 160 ранени при терористичен атентат, насочен срещу студенти в първия ден от изпитната им сесия в университета в Алепо", заяви Акад. Базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права съобщи, че най-малко 52 души са били убити при експлозиите, но допълни, че цифрата може да нарасне драматично, предаде БГНЕС.

Освен студенти в кампуса на университета се намират и около 30 000 души, които избягали от домовете си в райони на града, опустошени от боевете, които се водят от юли миналата година.

Активисти съобщиха, че ракети, изстреляни от самолети на режима, са причина за експлозиите. Военен източник заяви, че става дума за отклонила се ракета земя-въздух, изстреляна от бунтовниците. Експлозиите станали в район близо до спалните на университета и факултета по архитектура, съобщи Центърът за наблюдение на човешките права.

Според държавната телевизия "терористи са изстреляли две ракети" срещу комплекса на университета, който се намира в контролиран от режима район в града.

Междувременно стана ясно, че руското консулство в Алепо преустановява временно работа. То ще възстанови дейността си след нормализиране на обстановката.

Сирия обвини Турция в грабеж

Сирия официално обвини Турция, че помага за разграбването на промишлени предприятия в сирийския град Алепо, който е една от основните а...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com