Джин-тоник за депутати

7232
Джин-тоник за депутати

Испанците имат още една причина да клатят недоволно глави, когато говорят за политиците си: докато обикновените граждани обедняват още повече заради увеличените данъци, депутатите си пийват алкохол на срамно ниски цени.

Всъщност мадридското парламентарно кафене открай време предлага алкохол на страшно ниски цени, но досега за това не се говореше. Скандалът стана публичен едва след провеждането на последния търг за доставчици на напитки. Условието за участие в търга било въпросните фирми да гарантират, че и занапред ще доставят евтини обедни менюта и изгодни коктейли Джин-тоник. Досега парламентаристите можеха да се наслаждават на любимия си коктейл само за 3,45 евро. Във всички останали барове в околностите на парламента обаче популярната напитка струва двойно повече.

Някои партии от левицата разкритикуваха предимствата на депутатите като срамни и предизвикаха обществена дискусия. Кризата "Джин-тоник" предивизвика вълна на възмущение и сред населението. Тя бе причината и за някои доста остри вестникарски заглавия. Анекдотичната случка стана символ за привилегиите на политическата класа, която изпада все повече в немилост сред населението, шест милиона от което са безработни.

Гръцките острови на щастието

В Гърция има места, останали почти незасегнати от големия срив. Попадне ли човек там, неминуемо започва да си мисли, че приказките за ...

Бира за 95 цента?

Според социологическите допитвания, имиджът на политическите партии, повечето от които са замесени и в корупционни афери, е спаднал до възможно най-ниската точка. Точно затова и депутатите се съгласиха доста бързо на отстъпки: единодушно партийните лидери решиха, че в бъдеще парламентаристите трябва да плащат за твърдия алкохол точно толкова, колкото и нормалните граждани.

И все пак: народните избраници поне не са принудени да се откажат от евтината бира, която пият. В парламентарното барче тя струва само 95 цента - поне наполовина по-малко, отколкото във всяка бирария.

Източник: Дойче веле

Реджеп Великолепни или Ататюрк Втори?

Протестите показват ясно от какво боледува турската демокрация. Нямаше как да не се стигне до сегашния взрив при положение, че става д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com