Доку Умаров нареди да се избягват атаки срещу цивилни руснаци

7074
Доку Умаров нареди да се избягват атаки срещу цивилни руснаци

Чеченският екстремист Доку Умаров, известен като Доку Абу Усман, промени статута на гражданското население на Русия и издаде нареждане да се избягват атаки срещу граждански цели. Решението е взето, тъй като в Русия са започнали процеси на граждански протест и населението вече няма да приема политиката на Путин, съобщава сайтът „Кавказ център”.

"Наредих на всички специални части, извършващи или планиращи да извършат операции в Русия, да не предприемат действия, които биха наранили мирното население", съобщи във видео Доку Умаров. Клипът на радикалния руски ислямист бе качен в kazvazcenter.com.

В запис на Умаров, публикуван на сайта, се посочва, че населението на Русия има избор – или да подкрепи властта и да избере ръководители, които ще продължат предишната политика в Кавказ, или „да се противопостави решително на политиката на убийства и терор на мирното население на Кавказ”.

Във втория случай цивилното население на Русия ще се предпази от атаките на муджахидините.

Мораториумът на Умаров не се отнася до военни и политически структури. Той нарежда на муджахидините да нанасят удари на територията на Русия срещу обекти на силовите структури, армията, специалните служби и срещу политическото ръководство на страната.

Смята се, че Доку Умаров стои зад организирането на редица гръмки терористични нападения, в частност взривяването на влака „Невски експрес”, взривовете на летище Домодедово и в московското метро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com