Екологична бомба след инцидента с "Коста Конкордия"

5409
Екологична бомба след инцидента с "Коста Конкордия"

Италия предупреди днес за екологична бомба, причинена от катастрофата на големия круизен кораб, който е потънал в област с изключителни природни красоти в Тосканското крайбрежие, предаде АФП.

„Това беше нашият кошмар. Резервоарите на плавателния съд бяха пълни с гориво. Става въпрос за плътен дизел, който може да потъне на морското дъно. Това би било бедствие”, коментира Корадо Клини, италианският министър на околната среда, в интервю пред в. „Ла Стампа”.

Оцеляла от "Титаник 2" българка: Хората се бутаха като животни

Пасажерите от лайнера "Коста Конкордия" се бутаха като животни, крещяха, плачеха, викаха. Това си спомня оцелялата от италианския "Тит...

В най-лошия случай горивото може да „се излее в морето, замърсявайки изключително много крайбрежието и повлиявайки на живота на птиците и на морето”, предупреждава Клини.

Капитанът на злополучния круизен лайнер „Коста Конкордия” е обвинен за съзнателно насочване на кораба твърде близо до скалистия бряг за да изпрати поздравителен сигнал на някого, намиращ се на италианския остров Джилио, пише британският вестник „Дейли Телеграф”.

Италианските прокурори твърдят, че 52-годишният капитан Франческо Скетино е приближил бреговата линия на острова „небрежно и несръчно” моменти преди сблъсъка с подводна скалиста формация, която причини острото накланяне и евентуалното преобръщане на лайнера.

Собствениците на кораба заявиха, че първоначалните индикации сочат, че капитанът може би е виновен за „значителна човешка грешка”.

Капитанът на "Коста Конкордия" го е напуснал "много преди" пасажерите

Капитанът на "Коста конкордия" е напуснал круизния кораб "много преди" последните пасажери да бъдат евакуирани. Това заяви прокурор, ра...

Все повече нови детайли се изясняват за инцидента с луксозния лайнер „Коста Конкордия”, пише германският в. „Берлинер цайтунг”.

Фактите около произшествието са скандални: след катастрофата първо екипажът успокоявал пасажерите. Евакуирането е започнало твърде късно и е протекло хаотично. Дотогава шестима души са изгубили животите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com