ЕС и МВФ може да увеличат парите за Гърция

5260
ЕС и МВФ може да увеличат парите за Гърция

Размерът на втория спасителен пакет за Гърция може да бъде увеличен, след като директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард е заявила по време на срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, че заемите за Атина трябва да бъдат увеличени с „десетки милиони евро”, съобщава вестник „Катимерини”.

Според източници от германското правителство Лагард е посочила, че Гърция трябва да получи повече от 130 милиарда евро в рамките на следващия спасителен пакет.

Оли Рен: Гърция е и ще остане член на еврозоната

Близо две години след избухването на гръцката дългова криза, страната все още е на ръба на фалита, но еврокомисарят по икономическите и...

Редица анализатори също предупреждават, че Гърция ще се нуждае от повече средства, а опрощаването на 50% от гръцкия дълг ще бъде недостатъчно.

Представители на ЕЦБ, ЕК и МВФ ще пристигнат в Атина през следващата седмица, за да направят оценка на предприетите фискални мерки.

В същото време основният профсъюз в Гърция призова за стачка в Атина през следващата седмица, след като правителството засили натиска върху профсъюзите да приемат съкращенията на заплатите, за да може страната да избегне фалит, предаде АФП.

Общата конфедерация на гръцките работници обяви, че стачката ще изпрати силно послание на правителството, работодателите и международните кредитори на Гърция, които планират нови и по-тежки мерки срещу заетостта.

Гняв в Гърция срещу решение педофилите да са "хора с увреждания"

Решението на гръцкото правителство да включи педофили, ексхибиционисти и клептомани в списъка с признатите от държавата категории на хо...

Гръцкото правителство призова профсъюзите и работодателите да приемат план за намаляване на минималната заплата, както и на възнагражденията в частния сектор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com