"Фич" може да понижи кредитния рейтинг на Италия с две степени

4858
"Фич" може да понижи кредитния рейтинг на Италия с две степени
Германия ще запази максималния си кредитен рейтинг дори в случай на рецесия

Рейтинговата агенция „Фич” може да понижи кредитната оценка на Италия с две степени, предаде АФП.

През декември 2011 година „Фич” обяви, че преразглежда рейтингите на шест страни от еврозоната – Белгия, Испания, Словения, Италия, Ирландия и Кипър.

Италия отвори трудовия си пазар за българи

Италия е една от 17-тe страни членки на ЕС, които в съответствие с принципа на свободното движение на гражданите на ЕС от 1 януари 201...

„Понижение от две степени е една от възможностите за Италия. Рейтингът на страната ще бъде оценен на базата на нивата на рефинансиране и на мерките за икономически ръст”, посочи Алесандро Сетепани, директор във „Фич”.

По време на своята визита в Лондон министър-председателят на Италия Марио Монти ще се постарае да привлече подкрепата на финансовите пазари в Ситито и на британския премиер Дейвид Камерън за разрешаване на дълговите проблеми в своята страна и в еврозоната, предава ИТАР-ТАСС. Това пишат британските медии в навечерието на пристигането на Монти, който преди два месеца смени Силвио Берлускони на поста премиер на Италия.

В същото време стана ясно, че Германия ще запази максималния си кредитен рейтинг „ААА” дори в случай на рецесия през тази година.

„Смятаме, че Германия е в сравнително силна позиция и ще оцелее при евентуална рецесия през тази година без понижение на рейтинга”, посочва Мориц Кремер, който отговаря за рейтингите на европейските страни в „Стандарт енд пуърс”, пред вестник „Билд”.

Монти: Италианските банки не са в риск

"Еврото не е в криза. Проблемът е, че няколко страни от Европейския съюз имат криза на държавния дълг. Нашата криза е системна", каза ...

Миналия петък „Стандарт енд пуърс” понижи рейтингите на девет страни от ЕС, включително лиши Франция и Австрия от „ААА”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com