И Иран срещу турските "Пейтриът"

7797
И Иран срещу турските "Пейтриът"

Иран предупреди, че разполагането на ракети "Пейтриът" близо до турската граница със Сирия ще засили напрежението, предаде Ройтерс. Турция поиска от НАТО система "Пейтриът", предназначена да прихваща самолети или ракети, миналата седмица след преговори за укрепване на сигурността по дългата 900 км граница, предаде БНР.

"Разполагането на подобни системи в региона има отрицателен ефект и ще засили проблемите в региона", каза председателят на иранския парламент Али Лариджани при завръщането си от обиколка в Сирия, Ливан и Турция.

Ердоган: Руският подход за "Пейтриът" е погрешен

Турският министър-председател ислямист Реджеп Ердоган нарече погрешен подхода на Русия към разполагането на ракетните комплекси "Пейт...

Говорителят на иранското външно министерство Рамин Мехманпараст заяви днес пред иранската студентска информационна агенция ИСНА, че разполагането на системи "Пейтриът" "не само няма да помогне за решаването на ситуацията в Сирия, но всъщност ще направи ситуацията по-трудна и по-сложна".

Сирия определи искането на Турция като "провокативно", а Русия изтъкна, че подобна стъпка може да увеличи рисковете в конфликта.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com