Капитанът на "Коста Конкордия" го е напуснал "много преди" пасажерите

7626
Капитанът на "Коста Конкордия" го е напуснал "много преди" пасажерите

Капитанът на "Коста конкордия" е напуснал круизния кораб "много преди" последните пасажери да бъдат евакуирани. Това заяви прокурор, разследващ инцидента с луксозния кораб, предава АФП.

Попитан дали капитанът Франческо Шетино е напуснал кораба "много преди" всички пътници да бъдат арестувани, прокурорът заяви: "За съжаление мога да потвърдя това".

Капитанът е арестуван по обвинения в множествено убийство. Задържан е и помощник-капитанът на кораба.

Най-малко 42-ма души са ранени, двама от тях са в сериозно състояние, след спасяването от круизния кораб. Една жена е имала силен удар в главата, а мъж - в гръбначния стълб, съобщават медицински източници.

Повечето от хората, постъпили в болница, са имали счупени ребра или хипотермия, предава АФП.

Спасители са чули звуци, идващи от вътрешността на обърналия се на една страна "Коста Конкордия". "Чухме звуци, но няма контакт чрез глас", заяви говорител на спасителите, които претърсваха цяла нощ кораба с размер 2 хиляди квадратни метра.

Звуците са били чути в района на третия капитански мостик в 8 часа тази сутрин.

Осем българи на борда на "Титаник 2"

Осем български граждани са се намирали на борда на италианския круизен кораб „Коста Конкордия”, който заседна снощи в плит...

На долния дек на луксозния кораб днес беше открита и спасена млада южнокорейска двойка, която е прекарвала медения си месец на кораба. С това броят на липсващите хора вече е 39 души. Потвърдена е смъртта на трима души, двама от които са френски пасажери, и на перуанец, който е бил част от екипажа.

Огромният кораб се удари в скали само часове, след като напусна за круиз в Средниземно море пристанището на Чивитавекия, близо до Рим. Корабът е трябвало да пътува до Савона в Северозападна Италия, след което до Марсилия и Барселона.

Луксозният кораб е с размер 2 хиляди квадратни метра. Описван като "истински плаващ храм на забавленията" в рекламните сайтове, корабът има 1430 кабини, 58 апартамента, 5 ресторанта, 13 бара, 4 басейна, 5 джакузита. На него имало и театър, казино, дискотека, търговски център и библиотека, джогинг-писта с дължина 170 м.

На 13 януари корабът се разби в скали, като според сведенията упражненията за евакуация са били насрочени по-късно същия ден, въпреки че някои от пасажерите вече са пътували от няколко дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com