Легализацията на огнестрелното оръжие ще увеличи руския БВП

5044
Легализацията на огнестрелното оръжие ще увеличи руския БВП

Легализирането на оборота от огнестрелно оръжие може да увеличи БВП на Русия с 1 трилион рубли за пет години. Това се казва в доклад на експертна група, оглавявана от заместник-председателя на Съвета на Федерацията Александър Торшин, предаде БГНЕС.

Докладът беше представен в горната камара на руския парламент. В документа се посочва, че легализирането на огнестрелното оръжие е най-ефективният начин за самоотбрана в условия, когато "държавата не е способна да осигури безопасността на живота, здравето и собствеността на гражданите". В случай, че бъде разрешено около, 10,7 милиона души ще си купят оръжие. Средната цена на руския пистолет е около 9 хиляди рубли.

"Легализацията на оборота ще прибави към БВП на страната от 0,7 до 1 трилион рубли за пет години с перспективи за по-нататъшен растеж", се казва в документа.

Експертите изчисляват, че долната граница от оборота на сектора за 10 години ще бъде около 724 милиарда рубли годишно. Ще има нови данъчни постъпления, ще се развият нов вид услуги и ще се разкрият магазини за патрони, резервни части и др.

Освен преките икономически последици, има и косвени – новият сектор ще се превърне в изгодно място за влагане на инвестиции, посочват авторите на доклада.

Редактор: Ая Косарова

Русия най-сетне членка на СТО

Президентът Владимир Путин подписа закона за ратифициране на протокола за присъединяване на Русия към Световната търговска организация,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com