Министър: Франция е абсолютно разорена

7140
Министър: Франция е абсолютно разорена

Министърът на труда на Франция Мишел Сапин призна, че страната е „тотално разорена”. Неочакваната новина дойде по време на радио интервю вчера и шокира лидерите в бизнеса.

„Има държава, но това е абсолютно разорена държава”, заяви Сапин. „Затова и трябваше да приложим план за намаляване на дефицита и нищо не може да ни накара да се отклоним от тази си цел”, посочи още той.

И Саркози бяга от данъци

Бившият президент на Франция Никола Саркози се готви да се премести в Лондон и да създаде инвестиционен фонд с капитал над милиард лири...

Изказването на Сапин вероятно ще постави в неловко положение президента Франсоа Оланд, който ще трябва да поправи потенциалната вреда спрямо репутацията на неговото социалистическо правителство.

То също поставя под въпрос противоречивата политика на увеличения на данъците, заради която много предприемачи и знаменитости напуснаха страната, пише "Индипендънт".

Коментарите на министъра дойдоха на фона на опитите на Оланд да подобри имиджа на френската икономика, след като обеща да намали дефицита на страната чрез съкращаване на разходите с 60 милиарда евро през следващите пет години и с увеличение на данъците с 20 милиарда евро.

Редактор: Десислава Ушатова

Французите най-често искат руско гражданство сред европейците

Сред европейците, които са получили руско гражданство, има най-много французи, съобщава белгийският вестник „Льо Соар”, поз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com