Мистериозна жена до новия севернокорейски лидер

7024
Мистериозна жена до новия севернокорейски лидер

Експертите по Северна Корея, една от най-затворените страни в света, се питат днес коя е жената, появяваща се редовно до новия млад лидер Ким Чен Ун. Тя може да е негова сестра или приятелка, предаде БГНЕС.

Севернокорейската телевизия показа в неделя кадри с млада жена до Ким Чен Ун по време на церемония в памет на Ким Ир Сен, дядо на настоящия лидер и основател на Северна Коря. Той почина през 1994 г. Севернокорейският лидер, който пое юздите на държавата през декември след смъртта на баща си Ким Чен Ир, беше придружен от високопоставени представители на режима, сред които президентът (почетна длъжност в страната) Ким Чен Нам и началникът на ГЩ на въоръжените сили Ри Чен-Хо.

До него вървеше млада жена на около двадесет или тридесет години. Дамата, която беше с късо подстригана коса и облечена в черно, седна до Ким Чен Ун по време на концерт на националния оркестър в петък.

Веднага се появиха предположения в южнокорейските вестници - според някои става дума за малката сестра на Ким Чен Ун - Йо Чен, която учила с него в Швейцария през 90-те години на миналия век. Според други това е приятелката на севернокорейския лидер. Южнокорейското министерство на обединението, което отговаря за връзките между двете страни, и южнокорейските тайни служби не коментират темата.

Въпросите подчертават тайнствеността, която обгражда страната като цяло и в частност нейните лидери. Възрастта на Ким Чен Ун например не е известна. Южнокорейските медии смятат, че той е на по-малко от 30 години.

Южнокорейски вестник пише, че мистериозната жена може да е Хион Сон-Уол, известна певица в Северна Корея, която може да е любовница на Ким Чен Ун. Тя не се е появявала публично от 2006 г., но през март беше забелязана бременна. "Хион е приятелка на Ким от юношеските им години и според слуховете в севернокорейския елит тя е негова любовница", пише вестникът, позовавайки се на източник от южнокорейските тайни служби.

Според други експерти обаче е малко вероятно мистериозната жена да е любовницата на лидера, тъй като "първите дами" в Северна Корея се появяват много рядко публично. Според тях жената може да е сестрата "или може би дъщерята на една от любовниците на бившия лидер, чрез която Ким Чен Ун показва солидарността в управляващия клан".

Редактор: Ая Косарова

Разрешиха на жените в Северна Корея да носят панталони и обеци

Новият лидер на Северна Корея Ким Чен Ун е либерализирал редица правила, за да промени образа на КНДР на затворена и изостанала консерв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com